Nieuws

Winters weer in de Alpen?

Ga je deze zomer met de motor richting de Alpen, let dan goed op. Hoewel het weer in ons eigen land er (eindelijk) weer beter op wordt, lijkt het in de Alpen namelijk steeds slechter te worden. Op de Stelvio-pas in Italië is zelfs nog behoorlijk wat sneeuw te vinden. Beelden op social media laten zelfs zien dat het er nog winter is.

De tekst gaat verder onder de advertentie

Op de beelden is de enorme sneeuwval in het hooggebergte te zien. Ondergesneeuwde auto’s in een behoorlijke sneeuwstorm laten zien dat het er op dit moment niet bepaald fijn is om met de motor omhoog te gaan. Of de beelden echt van de Stelvio zijn en of ze echt op de datum die bij de video staat zijn gemaakt is een tweede, maar dat het weer er niet top is merkte ook Eric Bulsink. Hij was onlangs in het Italiaanse hooggebergte, en meldde dat de pas op dat moment dichtzat. Omliggende passen als de Furka- en Sustenpas (beide in Zwitserland) zaten op dat moment ook dicht. Volgens de site Alpen-paesse.ch is de Furkapass inmiddels wel weer open, en is de Sustenpas nog maar voor een gedeelte gesloten.

Ook in Noorwegen is het oppassen geblazen: daar is de Trollstigen-pas namelijk gesloten. Niet vanwege het weer, maar door een hoog risico op vallende stenen. Helaas is het daar niet een kwestie van weken of maanden dat de pas gesloten is, maar de weg met elf haarspeldbochten blijft de rest van het jaar dicht.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Het MotorRijwiel 190 is uit!

Het MotorRijwiel 190 is uit!

28 juni, 2024

Dat de Husqvarna 112TV een bijzondere machine is staat buiten kijf, maar dat de Zweedse motorfiets uit 1935 zelfs ...

Overig nieuws