Nieuws

Warmdraaien – Bijtanken

Met 24 MotoPlus-edities per jaar ben je bij nummer 15 ruim over de helft. In die zin niets bijzonders, wel dat dit nummer 15 al jarenlang traditioneel onze korte zomerpauze inluidt. MotoPlus 16 ligt dus pas over vier weken op de mat. Eerst even bijtanken op vakantie!

Die vakantiebestemming moet ik zelf op vier wielen bereiken, aangezien de kinderen ook meegaan. Dat zal trouwens een van de laatste keren zijn, zo is hier de verwachting. De oudste is deze zomer voor het eerst al een weekje alleen wezen ‘proefdraaien’ met vrienden en is volgend jaar waarschijnlijk alleen nog van de partij als de bestemming hem aanstaat. Zo’n buitenkansje laat je dan natuurlijk niet schieten. De jongste ziet het vooralsnog uiteraard met lede ogen aan, bang als ‘ie is om de volgende zomer alleen met zijn ouders ergens in een buitenland opgescheept te zitten. Dus die is ook al voorzicht aan het inventariseren of en hoe ‘ie volgend jaar op eigen benen aan het vakantiegevoel kan ruiken.

Dat betekent onder de streep dat het aantal deelnemers aan gezinsvakanties hier binnen afzienbare tijd nog slechts twee koppen gaat tellen, en wel van ondergetekende en partner. Dat zal even wennen zijn, maar tegelijkertijd schept het natuurlijk ook mogelijkheden. Een motorvakantie van meerdere weken met zijn tweetjes bijvoorbeeld. Misschien is het karma, maar het toneel van het reisverhaal in deze MotoPlus is exact hetzelfde als dat van onze eerste motorvakantie samen, jaren geleden inmiddels. Zwitserland dus. Met een geleende Honda Pan European en een tentje achterop reden we toen het bekende rondje Zwitserse bergpassen en spendeerden we een aantal dagen in de omgeving van Interlaken, een leuk plaatsje tussen de Thunersee en Brienzersee en een prima uitvalsbasis voor leuke dagtochten. Lange dagen sturen en aan het eind van de dag gewoon op de bonnefooi bij een camping komen aanwaaien.

Dat betekende in de regel een overgebleven plekje op het campingterrein, vaak niet geheel toevallig direct naast een sanitairgebouw gelegen, maar die ’24-uurs-levendigheid’ mocht de pret niet drukken. Sanitair om de hoek is op een camping al snel een vorm luxe, luxe die verder beperkt bleef tot het wind- en vooral waterdicht zijn van ons piepkleine trekkerstentje en een luchtbed met slaapzak. Stoeltjes hadden we niet mee, de zijkoffers van de Pan European bleken perfect op die taak berekend en dienden meteen ook als voorraad- en kledingkast. Het had absoluut zijn charme, maar of we de draad bij een volgende motorvakantie weer op een camping zullen oppakken betwijfel ik, of er moet een iets comfortabele huuraccommodatie staan, enige mate van luxe went….

Goed, dat is voor later zorg. De komende weken laden we als redactie de accu weer op voor de tweede seizoenshelft, waarin we je uiteraard weer op de wenken willen bedienen met de meest uitvoerige vergelijkingstesten, producttesten, sprankelende reisverhalen en spraakmakende reportages. En die willen we allemaal op tijd bij je in de bus hebben liggen, zoals het hoort en zoals je mag verwachten. Helaas heeft PostNL ons wat dat betreft in de eerste helft van het jaar meer dan eens een stok tussen de spaken gestoken, waardoor er onnodig lang op een verse MotoPlus gewacht moest worden. Het heeft uiteraard onze volledige aandacht, ook al ligt een tijdige bezorging volledig buiten onze invloed. Laten we hopen dat ze bij PostNL de komende vakantie ook gebruiken voor een stukje bezinning en dat dit hopelijk leidt tot merkbare verbetering in de bezorging. Voor nu: een goede vakantie en tot over vier weken!

Jeroen Hidding 2

 

 

 

 

 

 

 

Jeroen Hidding – hoofdredacteur MotoPlus

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

27 september, 2024

Scooterfabrikant Piaggio heeft haar nieuwe MP3 310 gepresenteerd. Deze nieuwe uitvoering van de driewieler heeft ...
Waterdichte reisgenoot

Waterdichte reisgenoot

26 september, 2024

Het Duitse Ortlieb heeft haar portfolio onlangs uitgebreid met deze nieuwe Duffle RC, een zeer degelijke reistas ...

Overig nieuws