Nieuws

Tony Cairoli naar Ducati motorcross-project

Heel kort nadat Tony Cairoli bekend maakte na 14 seizoenen afscheid te nemen van KTM, waar hij de laatste paar jaar als teammanager actief was, is bekend geworden wat iedereen eigenlijk al wist: de 38-jarige Italiaan gaat naar Ducati, dat vanaf 2025 in de MXGP aan de start staat!

Ducati werkt inmiddels twee jaar aan een prototype crosser, dat op den duur de basis gaat vormen van een volledige line-up van offroad-blokken en -modellen. Komend jaar gaat Ducati debuteren in het Italiaanse motocrosskampioenschap met Maddii Racing, dat afgelopen jaar nog het Italiaanse MX2-kampioenschap won met Nederlanders Cas Valk. Negenvoudig wereldkampioen Cairoli is daarbij aangetrokken als testrijder. Op het eerste gezicht een slimme zet, de Italiaan pakte twee wereldtitels in de MX2/250cc en zeven in de MXGP, en dat op verschillende merken, de laatste jaren zoals al aangestipt op KTM. De Italiaan heeft kortom een schat aan ervaring, die een nieuwe en onervaren speler als Ducati goed kan gebruiken.

Ducati start in het Italiaanse kampioenschap met achtvoudig Italiaans kampioen Alessandro Lupino als rijder op een compleet nieuwe, volledig in eigen beheer ontwikkelde crosser. Veel is er niet bekend over de nieuwe machine, wel dat de eencilinders voorzien zullen zijn van desmodromische klepbediening. De techniek, die onder meer hoge toerentallen toestaat, heeft de Italiaanse firma ook op het asfalt bepaald geen windeieren gelegd.

Met naast Ducati ook Triumph die gaat instappen, lijkt de mondiale motocross dus mooie tijden tegemoet te gaan!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

27 september, 2024

Scooterfabrikant Piaggio heeft haar nieuwe MP3 310 gepresenteerd. Deze nieuwe uitvoering van de driewieler heeft ...
Waterdichte reisgenoot

Waterdichte reisgenoot

26 september, 2024

Het Duitse Ortlieb heeft haar portfolio onlangs uitgebreid met deze nieuwe Duffle RC, een zeer degelijke reistas ...

Overig nieuws