Nieuws

Speciale jubileumvlag KNMV boven het TT Circuit

TT-legende Wil Hartog heeft ter ere van de 120e verjaardag van de Koninklijke Motorrijders Vereniging (KNMV) een speciale vlag gehesen boven het TT Circuit, waar komend weekend de 93e Dutch TT wordt verreden. 

De vlag vertrok per motor vanaf de Grote Markt in Haarlem, waar in 1904 in restaurant Brinkmann de KNMV werd opgericht. Om dat te vieren ontving de bond in Brinkmann motorrijders voor koffie met gebak en een gelimiteerde 120 Jaar KNMV-pin. Terwijl het terras vol liep, ging de vlag (van een bescheiden 5×3 meter) onderweg naar de ‘Cathedral of Speed’.

Op het TT Circuit werd de vlag door voormalig coureur en TT-winnaar Wil Hartog samen met circuitdirecteur Peter Oosterbaan en KNMV-directeur Wim Mulder gehesen.

Peter Oosterbaan: “De TT en de KNMV zijn door de jaren altijd hecht geweest. Door internationale ontwikkelingen is de inhoud van de relatie veranderd, maar wat ons nog altijd bindt is de liefde voor de motorsport. Dit is een mooi moment om deze verbinding te symboliseren door het hijsen van de vlag boven het authentieke TT Monument op de 120e verjaardag van de KNMV.”

Wim Mulder: “Met de TT op het punt van beginnen, is het fantastisch om onze 120 Jaar-vlag hier te mogen hijsen. Zeker met dit jaar ook nog eens 75 jaar MotoGP én in het achterhoofd het enorme feest, 100 jaar TT, dat hier volgend jaar gevierd wordt, valt er volop te genieten van motorrijden en motorsport. En daar doen we het voor.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Het MotorRijwiel 190 is uit!

Het MotorRijwiel 190 is uit!

28 juni, 2024

Dat de Husqvarna 112TV een bijzondere machine is staat buiten kijf, maar dat de Zweedse motorfiets uit 1935 zelfs ...

Overig nieuws