Nieuws

Sleutelen in de pits is onherkenbaar veranderd

Precies vijftig jaar geleden sleutelde het fabrieksteam van Honda tijdens de TT van Assen op hun knietjes in het Drentse gras. Een kijkje in de pitstraat van Assen tussen 1946 en 1978 levert aandoenlijke zwartwit-beelden op.

In 1946 is de hoofdtribune in Assen opgebouwd uit strobalen en komt de breedte van het circuit aardig overeen met wat we nu een fietspad noemen. In 1965 is het gebeurd met de dominantie van Europese motorfietsfabrikanten. Alleen in de Koningsklasse heersen de Europeanen nog als voorheen, maar de Japanners domineren de kleine klassen. Ook de monteurs van Suzuki voeren de werkzaamheden aan de machtig mooie, maar tegelijk tere techniek van de 50 en 125cc machientjes in het groene gras uit. Een wereldkampioen als Kent Anderson doet in 1973 niet anders. Mooi ook om de hippie-kapsels uit die tijd te zien sleutelen.

Wil je meer zwartwit-foto’s zien van sleutelen door de jaren heen in Assen (1946 – Lo Simons tot en met 1978 – Barry Sheene) koop dan het laatste nummer (185) van het MotorRijwiel.

(Foto: Nationaal Archief)

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws