Nieuws

Ruroc gaat comic

Afgelopen april trok Ruroc het doek van haar nieuwe vlaggenschip genaamd EOX: een enigszins futuristisch vormgegeven integraal, uiteraard met ECE 22.06 homologatie, die zich niet alleen optisch in de kijker speelt, maar ook qua uitrusting met onder meer standaard een geïntegreerd Cardo-communicatiesysteem met mesh-technologie. Diezelfde EOX komt er nu in drie bijzondere uitvoeringen!

Even bij het begin beginnen: de EOX is een highend integraal met een zogenaamde quad-composiet buitenschaal (van carbon, kevlar, nylon en fiberglas) in drie maten. De helm heeft verder een uitgebreid ventilatiesysteem met vier in- en twee uitlaatopeningen en een ultrabreed vizier met een horizontaal blikveld van 215º, dat standaard is uitgerust met een Pinlock 120 anti-condens vizier. De uitrusting omvat verder nog onder meer een snelwisselsysteem van het vizier, opvallende magnetische Fidlock kinbandsluiting, een hoogwaardige, uitneem- en wasbare binnenvoering en het al eerder genoemde geïntegreerde communicatiesysteem.

Standaard is de EOX al leverbaar in vijftien verschillende kleurstellingen (zowel uni als design), maar dat vindt de Engelse firma blijkbaar toch te schraal qua keuze, en dus is het de samenwerking aangegaan met Marvel Comics. Waarschijnlijk deels ingegeven door het succes van concurrenten die hen voorgingen, maar dat verandert niet aan het feit dat deze Marvel Helmet Collection wel erg gaaf is. Deze bestaat uit een trio helmen met zeer tot de verbeelding sprekende designs, genaamd Deadpool, Wolverine en Venom, die allemaal in een gelimiteerde oplage worden geproduceerd.

Hoe groot die gelimiteerde oplage precies is, is dan weer niet bekend. Wel bekend is dat iedereen die er eentje besteld in de eerste week na de lancering, in aanmerking komt voor een upgrade van het communicatiesysteem naar de nog meer highend Shockwave variant.
De helm, verkrijgbaar in de maten XS tot en met XL, is vanaf woensdag 28 augustus om 18.00 uur te bestellen via www.ruroc.com. En wel voor de prijs van € 639,00.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kofferset voor R1300GS

Kofferset voor R1300GS

14 september, 2024

Een reisbeest pur sang als de BMW R1300GS kan eigenlijk niet zonder kofferset. Vond klaarblijkelijk ook Wunderlich, ...
Toppak van Touratech

Toppak van Touratech

13 september, 2024

De naam Compañero is al sinds jaar en dag bekend in het Touratech-gamma, met deze Rambler Pro-uitvoering voegt de ...
Eerste test: Segway E300SE

Eerste test: Segway E300SE

12 september, 2024

Segway kennen we als merk sinds 2001 van de opmerkelijke zelf-balancerende tweewieler HT. De laatste jaren timmert ...
Mega Motor Markt bij Goedhart

Mega Motor Markt bij Goedhart

12 september, 2024

Eentje om alvast met rood in de agenda te omcirkelen: van donderdag 26 tot en met zondag 29 september organiseert ...

Overig nieuws