Nieuws

Retro-kusje van Honda

Vol in komkommertijd verrast Honda met een snoepje van een caféracer, de CGX150. Deze nieuwe Honda wordt voor 2025 in drie varianten verwacht.

Het retro-ontwerp van de nieuwe Honda CGX150 is een duidelijke verwijzing naar de iconische Honda CB750 en de Honda CB350, die momenteel in sommige landen erg populair is.

Naar verluidt staat de officiële presentatie van de nieuwe Honda CGX150 gepland voor september 2024 en wordt de marktintroductie uiterlijk in het voorjaar van 2025 verwacht. Hij zal waarschijnlijk eerst in China op de markt komen, omdat de CGX 150 daar zal worden geproduceerd door de Chinese dochteronderneming Wuyang-Honda.

Gebaseerd op de klassieke Wuyang Honda CG125, die nog steeds in productie is, heeft de nieuwe Honda CGX150 ook een luchtgekoelde viertakt eencilindermotor, maar dan met 149cc. Met het officieel opgegeven vermogen van 12 pk trek je de klinkers niet uit de straat, maar dat is natuurlijk ook niet de primaire levensbehoefte van deze opstapper.

Met een 128 kilo is de Honda CGX 150 vooral een vriendelijke lichtgewicht. Dankzij het puristische retroconcept is het geheel beperkt tot de essentie: blok, frame en swingarm, eem stel stereo-schokdempers achter en een telescoopvork voor. Ook wat de remmen betreft beperkt Honda zich tot het hoognodige met een enkele remschijf per wiel, wél met ABS voor. De 17-inch wielen zijn draadspaakversies met bijpassende smalle banden in de maten 90/90-17 voor en 110/80-17 achter.

Geheel in stijl zit er een solozitje in old school-look op de nieuwe Honda CGX150 en ook de spiegels op de stuuruiteinden passen in dat beeld. Het lakwerk is in de huiskleuren van Honda: wit, blauw en rood. Rood is ook te vinden op het frame, de schokdempers en de tweekleurige zadelbekleding.

Wuyang-Honda heeft afgezien van clip-ons op de CGX150, het buisvormige stuur heeft een standaard vorm. Net als de twee andere varianten van de nieuwe Honda CGX150 wordt de basisversie leverbaar in zwart of zilver, elk met een zwart frame en een tweepersoons zadel. De eerste foto’s tonen ook zijtassen en een windscherm als originele accessoires. Chinese insiders verwachten dat de Honda CGX150 uiterlijk in 2025 te koop zal zijn voor ongeveer 10.000 yuan (zo’n 1.300 euro). Een 125cc-versie lijkt een optie, net als export naar andere landen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws