Nieuws

Reizen Schotse Binnen-Hebriden: de perfecte bestemming?

Met wilde kusten, kleine single tracks vol bochten over kleurrijke eilanden en zelden een mens te zien zijn de Schotse Binnen-Hebriden een uitermate geschikte bestemming voor een motorvakantie. We ontdekken de eilandengroep per tweewieler!

De rust waar we naar verlangen is op dit moment ver te zoeken. We zitten vast in de haven van Ardrossan en worden al twee uur opgehouden. De veerboot is kapot. Een behoorlijke motorstoring, naar het schijnt. Arran ligt maar tien kilometer uit de kust, maar we kunnen het eiland op dit moment niet bereiken. “Probably not gonna happen today!”, aldus Brian. De aanzienlijke getatoeëerde man vertelt dat de veerboten ouder worden en averij zoals nu vaker voorkomt. De Schot vertelt ons ook dat er eigen lijk niet zoiets bestaat als ‘één’ Schotland. Het verschil tussen de Lowlands en Highlands, samen met de eilanden, is alleen al te herkennen aan de verschillende dialecten die er worden gesproken. En de mentaliteit van de Lowlanders en Highlanders is ook fundamenteel anders. Brian spreekt honderduit, waarbij hij zijn voorkeur voor de Highlands maar moeilijk kan verbergen. Door zijn uitleg gaat de wachttijd verrassend snel voorbij. Op een gegeven moment braakt de dieselmotor toch weer donkere rookpluimen uit en in een mum van tijd varen we richting Arran.

En dan kan de reis eindelijk beginnen. In MotoPlus 15/2024 lees je hoe dat verder verliep, en wat we onderweg allemaal tegenkwamen. Nog geen abonnement, maar wel elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Gewoon even hier klikken!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Mail & Win: Claw Gusio handschoen

Mail & Win: Claw Gusio handschoen

17 oktober, 2024

Zeker in de herfst wil het weer zich nog wel eens van een wat onstuimige kant laten zien en dan is het maar wat ...
Wordt dit de nieuwe BMW S1000R?

Wordt dit de nieuwe BMW S1000R?

16 oktober, 2024

Nog voor de officiële presentatie toont een design-aanvraag vermoedelijk het nieuwe gezicht van de BMW S1000R voor ...

Overig nieuws