Nieuws

Recordaantal bezoekers naar Ducati World Week

Liefst 94.000 bezoekers uit 86 landen voor Ducati’s driedaagse feestje illustreren de pure adoratie voor het merk uit Bologna.

Van 26 tot en met 28 juli was het Circuit van Misano het decor voor de twaalfde Ducati World Week (WDW). Zij zagen onder meer Fransesco Bagnaia op een standaard Panigale V4 een rondje op het circuit rijden dat slechts 3,2 seconden trager was dan de beste MotoGP-tijd. Troy Bayliss en Carl Fogarty deden het iets rustiger aan bij de parade ter ere van de legendarische 916 die op de kop af dertig jaar oud is.

Ducati schotelde zijn fans verder meet & greets voor met fabrieksrijders, testritten, demonstraties van stuntrijders, circuitsessies, maar met een blik op de Desmo 450MX ook een inkijkje in alle offroadplannen. Sportief hoogtepunt was de Race of Champions. Vijftien speciaal gespoten Panigale’s V4 met onder meer Bagnaia, Marquez en Iannone in het zadel gaven een flinke show weg op het circuit.

De WDW is goed voor een paar indrukwekkende getallen: totaal 5.925 rondjes op het circuit, 90.000 foto’s geschoten door officiële Ducati-fotografen, bezoekers uit 86 landen, 240 Ducati clubs van de partij, totaal veertig wereldtitels bij deelnemende rijders en 565.000 bezoekjes op de speciale WDW-website.

Kijk hier de video van de WDW.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws