Premium

Roadtrip Isle of Man TT

Het zal bij veel motor(sport)fans ongetwijfeld op de bucketlist staan: een tripje naar de beroemde en beruchte Isle of Man TT. Ad van de Wiel trok dit jaar voor het eerst naar het eiland en deelt zijn ervaringen.

Wij staan na aankomst op het eiland in recordtempo voor…onze eerste wegafsluiting. Het circuit is afgesloten voor een avondtraining. Geen nood: net voor Bray Hill zien we de coureurs met een noodgang naar beneden schieten en dat spektakel is de moeite waard. Na de training gaat de weg in mum van tijd weer open en kunnen we op weg naar de camping waar onze tweepersoonstent al klaar staat.

Dag twee begint natuurlijk met een ronde over de wedstrijdbaan. Die is in het echt zowaar nog beangstigender dan alle onboard-video’s bij elkaar. De weg leidt je door kronkelende groene tunnels van bomen waar zon en schaduw elkaar continu afwisselen. Het laat zich niet stoppen: mijn hoofd schudt dwangmatig van links naar rechts. Ongelooflijk dat mensen hier zo hard durven gaan. Bij sportieve uitdagingen wilde ik altijd binnen twee keer de tijd van de winnaar finishen. Liep de winnaar één uur over de halve marathon, dan moest het bij mij in twee. Hier denkt geen haar op mijn hoofd daaraan. Het ronderecord staat op 136 mph, dat is bijna 219 km/uur. Gemiddeld!

In MotoPlus 15/2023 vertelt Ad wat er verder nog allemaal op zijn pad kwam, heeft ‘ie nog wat handige tips voor beginners én doet ‘ie uit de doeken waarom de ‘Parade Lap’ het mooiste van zijn hele Man-avontuur was!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

27 september, 2024

Scooterfabrikant Piaggio heeft haar nieuwe MP3 310 gepresenteerd. Deze nieuwe uitvoering van de driewieler heeft ...
Waterdichte reisgenoot

Waterdichte reisgenoot

26 september, 2024

Het Duitse Ortlieb heeft haar portfolio onlangs uitgebreid met deze nieuwe Duffle RC, een zeer degelijke reistas ...

Overig nieuws