Premium

Reportage: zandhappen in Spanje

De TET-route is in Nederland ongekend populair bij bezitters van een allroad. Maar wat als je het ritje van Groningen naar West-Brabant of Zuid- Limburg inmiddels meerdere keren hebt gedaan en je het ‘Drenthe-lusje’ al uit je hoofd kent? Dan wordt het tijd om Europa te ontdekken op je allroad, bijvoorbeeld door in één week 1.800 km van Zuid- naar Noord-Spanje te rijden.

En zo vertrokken we eind maart met vijftien rijders en een begeleidingsteam van zes mensen van Memo Tours, onder wie een Nederlandse eerstehulparts en twee ‘sweepers’ (die op hun Yamaha Ténéré 700’s achteraan reden om bij eventuele problemen hulp te kunnen bieden) vanuit Malaga voor een achtdaagse monsterrit noordwaarts: 1.800 kilometer zoveel mogelijk over onverharde wegen, bospaden, gravelwegen en onverharde bergpassen. Maar ook de stukken asfalt bleken vaak van jaloersmakende kwaliteit en lekker bochtig. Aan saaie rechte stukken, verkeerdrempels en 60-kilometerzones doen ze in het Spaanse binnen land namelijk niet!

De twee transportbussen met aanhangers die alle motoren naar het verre zuiden hadden gebracht, reden overigens met de groep mee terug van hotel naar hotel, zodat we als rijders geen bagage op de motor mee hoefden te nemen. Enkel een klein zadel-, of rugtasje met wat spullen voor de dag was voldoende. Naast alle bagage werden ook alle reservespullen, zoals een extra set banden en extra motor kleding, keurig van hotel naar hotel vervoerd. Wat een luxe dat je bij zo’n rit lekker zonder bagage het terrein in kunt duiken! Daarbij deed de Costa del Sol in maart zijn naam al eer aan met een lekkere 24 graden.

Benieuwd wat Eric verder beleefde tijdens zijn Spaanse allroad-avontuur? Je leest het in MotoPlus 17/2024!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kofferset voor R1300GS

Kofferset voor R1300GS

14 september, 2024

Een reisbeest pur sang als de BMW R1300GS kan eigenlijk niet zonder kofferset. Vond klaarblijkelijk ook Wunderlich, ...

Overig nieuws