Premium

Oldskool vuurwerk bij Honda Legends Meeting!

Honda introduceert met de CB750 Four in 1969 de eerste superbike en start daarmee een ware pk-wedloop, die feitelijk vandaag de dag nog aan de gang is. Liefhebbers van de daaropvolgende generatie superbikes organiseren jaarlijks een meeting, die dit jaar in Wijk bij Duurstede plaatsvond. We namen een kijkje.

De internationale CB1100R Club organiseert vanaf 2002 iedere twee jaar een grote internationale meeting. Dit jaar zou die meeting in Engeland plaatsvinden, maar door omstandigheden kon die niet doorgaan. Daarvoor in de plaats kwam een iets afgeslankt driedaags evenement in Nederland, waarbij voor de verandering ook andere Honda-superbikes welkom waren. Daarmee bestond de meeting niet alleen uit CB1100R’s, maar schitterden ook fraaie VF1000R’s en CBX’en.

De ster van de show blijft echter de CB1100R, die vandaag de dag een ondergewaardeerde liefhebbersmotor is, waarbij de prachtige rood-wit-blauwe Honda-kleurstelling het tot een echte nekkendraaier maakt. In feite is de CB met een totale oplage van zo’n vijfduizend stuks net zo zeldzaam is als die andere fameuze homologatiespecial van Honda, de RC30. Toch koop je voor € 5.000,- al een ‘projectje’, en haal je met €15.000,- een echte showmotor in huis, waarmee je ook langere ritten kunt maken. Je mag zelf uitmaken of dat de CB1100R een ‘poor-mans RC30’ maakt, of die ‘poster bike’ die je vroeger wilde hebben, maar toen niet kon betalen.

Benieuwd wat er allemaal te zien was op de Honda Legends Meeting? In MotoPlus 14/2024 lees je de uitgebreide reportage, waarin we ook het verhaal achter de CB1100R vertellen!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws