Premium

Reportage: Een bijzonder weekend in Andler-Schonberg…

Het Ardense gehucht Andler-Schönberg stond eind augustus weer in het teken van de jaarlijkse Hill Climbing. Talloze waaghalzen doen een poging om de 105 hoogtemeters te overwinnen, wat doorgaans niet echt zonder slag of stoot gaat. Menig offroadje vond er zijn Waterloo en daar wilden we graag eens een keer zelf getuige van zijn. En dat was om meerdere redenen…eh…memorabel!

“Ja, het is alweer de 23e keer dat we dit organiseren”, krijgen we met enige trots te horen aan de kassa. “Al was het in het begin allemaal een stuk kleinschaliger. Toen waren er twee of drie rijders die wel een poging wilden wagen, en daar hebben we een biertent bij gezet. Dat was het eigenlijk wel.” Woorden die een behoorlijk contrast vormen met de 2024-editie van de Hill Climbing Andler-Schönberg, zoals het evenement officieel heet, die heel wat groter qua opzet is.

Veel meer rijders bijvoorbeeld, grotendeels van een hoger niveau ook, diverse grote sponsoren waaronder Red Bull en ook het biertentje heeft een beste groeispurt doorgemaakt. Aan authentieke charme ontbreekt het echter niet, de boel is gelukkig niet dood gereguleerd zoals dat bij zoveel evenementen wel het geval is. Daar zijn we bij aankomst maar wat blij mee, bij het afrijden van de camping een dag later overheerst dan weer de gedachte dat de teugeltjes her en der misschien best wat strakker aangetrokken hadden mogen worden.

Wat we verder allemaal voor de kiezen kregen? In MotoPlus 18/2024 lees je de hele reportage over het bijzondere evenement! Nog geen abonnement, maar wel elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Klik dan gewoon even hier

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Waterdichte reisgenoot

Waterdichte reisgenoot

26 september, 2024

Het Duitse Ortlieb heeft haar portfolio onlangs uitgebreid met deze nieuwe Duffle RC, een zeer degelijke reistas ...
Diefstalprotectie TFT dashboard

Diefstalprotectie TFT dashboard

25 september, 2024

Het 6,5 inch grote TFT dashboard van de nieuwe R1300GS zit met slechts een paar circlips vast. Fijn voor een ...

Overig nieuws