Premium

Reizen: in vakantiesferen in de Zwitserse Wallis

Wallis is waarschijnlijk wel de bekendste van de 26 Zwitserse kantons, onder meer omdat het de tien hoogste bergtoppen van het land herbergt! We verkennen het gebied voor langere tijd, waar meer te ontdekken valt dan enkel bergtoppen.

Een piepklein kapelletje in Derborence markeert de plek waar de soms niet te bevatten schoonheid van Wallis plaatsmaakt voor een onverwachte abruptheid. Moeder natuur laat duidelijk zien dat we hier weliswaar mogen rijden, maar dat we als bezoeker slechts getolereerd worden. Het pad dat zich vastklampt aan de oostelijke helling van de berg, is met veel moeite en harde arbeid aan de natuur onttrokken. Langzaam banen we ons een weg door onverlichte, natuurlijke tunnels. De weg is te smal en verwarrend om snel te rijden, maar ook te spectaculair.

De Derborence werd plaatselijk beroemd toen in de achttiende eeuw twee grote aardverschuivingen de bovenste vallei teisterden. Vanaf dat moment werd de bergketen de ‘Duivelsbergen’ genoemd. Maar wat echter pas echt opmerkelijk was, was dat een geschatte 50 miljoen kubieke meter aan puin het toenmalige Derborence beekje afdamde, waardoor er een betoverend mooi meer met oerbos ontstond. Deze nestelt zich nu op ons netvlies, terwijl we de eigenlijke kloof achter ons laten. En daarmee ook de rest van de wereld. Slechts weinigen vinden hun weg naar deze doodlopende straat, die naar een zeldzaam paradijs leidt. We parkeren de fietsen voor de Auberge du Godet, een van de slechts twee herbergen hier. Tijd voor een biertje. Morgen gaan we verder door waanzinnig Wallis!

Wat we tijdens de reis door de bergen in de Zwitserse deelstaat nog meer tegenkwamen? Je leest het in MotoPlus 15/2023!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

27 september, 2024

Scooterfabrikant Piaggio heeft haar nieuwe MP3 310 gepresenteerd. Deze nieuwe uitvoering van de driewieler heeft ...
Waterdichte reisgenoot

Waterdichte reisgenoot

26 september, 2024

Het Duitse Ortlieb heeft haar portfolio onlangs uitgebreid met deze nieuwe Duffle RC, een zeer degelijke reistas ...

Overig nieuws