Premium

Reizen Marokko: het Arabische avontuur!

Bij een bestemming voor je motorvakantie denk je waarschijnlijk niet meteen aan Marokko, maar toch is het een bijzonder en mooi land om te ontdekken met de motor. We gaan het Arabische avontuur tegemoet!

Ons plan is simpel: vliegen naar Malaga, daar de huurmotoren ophalen en vervolgens snel door naar de eigenlijke bestemming: Marokko. Al op eerste dag loopt dat plan grotendeels in de soep. Er woedt een fikse storm in de Straat van Gibraltar en bijna alle veerverbindingen zijn geannuleerd. Uiteindelijk vinden we toch nog een plaatsje aan boord van een schip, dat echter ‘s middags vertrekt in plaats van ‘s ochtends.

De overtocht van een uur wordt vervolgens gevolgd door nog eens 2,5 uur worstelen met allerhande papieren aan de grensovergang. Klein bier, want we zijn uiteindelijk toch in Marokko, een reis waar ik al lang naar uitkijk. In gedachten een land van zon en warmte, in werkelijkheid is het donker en regent het. Wanneer ik op een gegeven moment rem, begint direct het ABS te rammelen, zo glad is het. Het is dan ook al laat in de avond wanneer we eindelijk inchecken in ons hotel. Doodmoe vallen we op bed, hopend dat het morgen wat soepeler verloopt.

De reis begint dus wat stroef, maar of de rest van de vakantie wél soepel verloopt lees je in MotoPlus 14/2024!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws