Premium

Op pad met de ‘high five’ der allroads!

‘High five’ duidt doorgaans op een mooi of zelfs onvergetelijk moment en de vijf fabrikanten in deze test willen je met hun grootste allroads graag op zoveel mogelijk van dit soort momenten trakteren. Kan de verbeterde en snellere BMW GS de concurrentie weer kloppen, of zorgen de nieuwe, sportievere opzet en anderzijds de behoedzame modificaties van de concurrentie wellicht voor nieuwe krachtsverhoudingen in deze klasse?

Als je de keuze hebt, heb je ook het dilemma. Kijkend naar de categorie van de grote allroads en adventures, doen de diverse fabrikanten er in elk geval alles aan om je keuzestress te bezorgen. Tegelijk moet je die stress meteen relativeren, want de keuze is dan weliswaar groot, maar de capaciteiten van de diverse motoren ook. Ondanks opvallende verschillen in de interpretatie van dit concept, kun je bij geen van de vijf high-end hoogpoters in deze test echt misgrijpen. Integendeel zelfs.

Wat is er zo fascinerend aan ruim 250 kilo zware en tot liefst 170 pk sterke tweewielige SUV’s? De verkoopstatistieken liegen er immers niet om. En het is niet omdat het zulke koopjes zijn; de vijf machines in deze test zitten alle maal ruim boven de 23.000 euro, de Ducati zelfs bijna op 30.000 euro. En vervolgens worden die bedragen afhankelijk van alle optiepakketten en losse extra’s nog aanzienlijk hoger. Daarvoor mogen ze wel het een en ander bieden – en dat doen ze dan ook. De reden van hun succes is natuurlijk de enorme veelzijdigheid. De machines in dit segment zijn het Zwitserse zakmes onder de motorfietsen, ze willen de tweede of derde motor in je garage overbodig maken.

Om er achter te komen hoe veelzijdig die motoren zijn, gaan we op pad met de ‘big five’ van de zware allroads. In MotoPlus 20/2024 lees je alles over het vergelijk tussen de BMW R1300GS, Ducati Multistrada V4 S, KTM 1290 Super Adventure S, Triumph Tiger 1200 GT Pro en Harley-Davidson Pan America 1250 Special!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Nieuwe generatie airbagvest

Nieuwe generatie airbagvest

18 oktober, 2024

Smart Air heet de nieuwste generatie van Dainese’s airbagvest, waarvan de ontwikkeling naar eigen zeggen ...

Overig nieuws