Premium

Herfsttour door paradijselijk Zuid-Frankrijk

Nu de dagen almaar korter worden, weet je dat het slechts een kwestie van tijd is voor de motor weer voor langere tijd onder een dekentje in de garage verdwijnt. De motortijd die je nog rest moet je daarom optimaal besteden, bijvoorbeeld op een trip naar de kronkelwegen van Zuid-Frankrijk, waar bovendien het kwik ook in de vroege oktoberherfst nog tot aangename hoogte stijgt!

Het diepe, frisse groen in het blad aan de bomen vertoont steeds meer geel- en bruintinten, die verraden dat het niet lang meer duurt voor Bram Burgermans  met de bladblazer en -hark in de weer gaat. Confronterende constatering altijd weer, het was toch nog maar net zomer? Zonovergoten met zwoele avonden en nachten, koele drankjes en warme briesjes in het avondlicht? Allemaal weggeblazen door de naderende herfst. Je weet dat het eraan zit te komen en toch arriveert het eind van de zomer altijd sneller dan verwacht.

We zijn er eerlijk gezegd ook nog helemaal niet klaar voor en daarom wagen we in MotoPlus 19/2024 een ontsnappingspoging om het onvermijdelijke toch nog even uit te stellen. En die brengt ons naar Zuid-Frankrijk, naar de regio Rhône-Alpes om precies te zijn. Een heerlijke bestemming, alleen al vanwege de landschappelijk diversiteit: van het Centraal-Massief in het westen tot aan de Alpen in het oosten, met daartussen verschillende valleien en kloven, het is er overal optimaal genieten voor de motorrijder.

Startend in Vallon-Pont-d’Arc laven we ons op een meer dan vijfhonderd kilometer lange tocht, waarvan je de routebestanden overigens hier kunt downloaden, nog één keer aan alles wat motorrijden zo enerverend maakt. Benieuwd wat we allemaal mee hebben gemaakt? Ga dan nu naar de winkel voor MotoPlus 19/2024. Of beter nog, sluit hier een abonnement af en krijg niet alleen MotoPlus elke twee weken automatisch in de bus,  maar daarnaast ook nog toegang tot ons digitale archief met meer dan 430 uitgaven!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Triumph vernieuwt Speed Twin 900

Triumph vernieuwt Speed Twin 900

15 oktober, 2024

Triumph heeft haar Speed Twin 900 een flinke update gegeven voor 2025. Daarbij lag de nadruk op de vering en ...
Eerste indruk: Kawasaki Versys 1100

Eerste indruk: Kawasaki Versys 1100

15 oktober, 2024

Ongeveer dertien jaar geleden vormde Tenerife het decor voor de presentatie van de eerste ‘grote’ Versys, de 1000. ...

Overig nieuws