Premium

Eerste test Royal Enfield Guerrilla 450: verzetsstrijder?

De naam Guerrilla impliceert dat Royal Enfield met hun nieuwste roadster in opstand komt tegen de gevestigde orde van dertien-in een-dozijn motoren. Hoeveel kans van slagen heeft die ‘aanval’? Heeft Royal Enfield een geducht wapen in handen?

Waaraan denk je automatisch bij het horen van de naam Royal Enfield? Aan glimmende en prachtige retro’s als de Classic. Ja toch? Klassiek ogende machines die aan de basis staan van de indrukwekkende groei van Royal Enfield de afgelopen jaren. In 2023 verkocht het liefst 835.000 motoren, maar de honger is nog altijd niet gestild in India. Het moet kortom nog meer. En in India weten ze een ding zeker: met alleen retro’s in het verkoopprogramma win je de oorlog niet. Het is tijd voor iets nieuws en wat anders: maak kennis met de Guerrilla 450, Royal Enfields eerste moderne roadster.

Wel eentje die het stempeltje neo-retro kreeg opgedrukt. Een motorfiets ook die de weg moet openen naar de aantrekkelijke markt van reguliere motorfietsen en de jeugd. Kosten noch moeite zijn dan ook gespaard tijdens de introductie van de Guerilla 450. Niets is aan het toeval overgelaten en er is een heel bataljon medewerkers uit India ingevlogen. Alles is even hip om de Guerrilla toch vooral als begeerlijke vrijbuiter neer te zetten. Soms is het zelfs zo hip dat het even wennen is. Als we ’s ochtends om half acht naar de testmotoren in de ondergrondse parkeergarage lopen, doen we dat op de dreunende beat van een DJ en in een spetterende lichtshow. Even wennen voor iemand die in de vroege ochtend niet op zijn best is.

Aan de randzaken ligt het dus zeker niet, maar het gaat natuurlijk in eerste instantie om de motor zelf.  Hoe rijdt de Guerrilla 450? In MotoPlus 16/2024 voelen we ‘m aan de tand. Nog geen abonnement, maar wel elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Klik dan gewoon even hier!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kofferset voor R1300GS

Kofferset voor R1300GS

14 september, 2024

Een reisbeest pur sang als de BMW R1300GS kan eigenlijk niet zonder kofferset. Vond klaarblijkelijk ook Wunderlich, ...
Toppak van Touratech

Toppak van Touratech

13 september, 2024

De naam Compañero is al sinds jaar en dag bekend in het Touratech-gamma, met deze Rambler Pro-uitvoering voegt de ...
Eerste test: Segway E300SE

Eerste test: Segway E300SE

12 september, 2024

Segway kennen we als merk sinds 2001 van de opmerkelijke zelf-balancerende tweewieler HT. De laatste jaren timmert ...
Mega Motor Markt bij Goedhart

Mega Motor Markt bij Goedhart

12 september, 2024

Eentje om alvast met rood in de agenda te omcirkelen: van donderdag 26 tot en met zondag 29 september organiseert ...

Overig nieuws