Premium

Alpenmasters deel 2: de laatste finaleplaatsen

In het vorige nummer las je het eerste deel van onze jaarlijkse Alpenmasters. Een goed begin is maar de helft, dus trekken we met acht nieuwe motoren wederom ten strijde! Wie worstelen zich door naar de finale?

In het eerste deel van de Alpenmasters werden de eerste finalisten bekend. Bij de Mid Adventures ging de BMW F900GS door, bij de Opstappers was het de Kawasaki Z500. Suzuki’s GSX-8R (Mid Sports) en de Ducati Hypermotard 698 Mono RVE (Supermoto’s) sluiten ook aan in de finale. Maar dan zijn nog maar de helft van de finaleplekken vergeven, daarom gaan we nogmaals de bergpas op met vier nieuwe koppels.

Een van die motoren is de nieuwe BMW R1300GS. Het was dé nieuwe naam van 2024, en dus ook niet gek dat de GS zich mag bewijzen in onze Alpenmasters. In de categorie Adventure XL neemt de boxer het op tegen de Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports ES DCT. Resteren er nog drie andere categorieën: bij de Mid Nakeds strijden de KTM 990 Duke en Yamaha MT-09 tegen elkaar. Husqvarna’s Svartpilen 401 en de Triumph Scrambler 400X nemen het bij de Modern Classics tegen elkaar op en bij de Crossovers wordt de finaleplek toegekend aan de BMW S1000XR of Suzuki GSX-S1000GX.

Benieuwd wie er doorgaan? In MotoPlus 17/2024 lees je alles over de acht motoren waarmee we de bergen rond de illustere Stelvio te lijf gaan!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kofferset voor R1300GS

Kofferset voor R1300GS

14 september, 2024

Een reisbeest pur sang als de BMW R1300GS kan eigenlijk niet zonder kofferset. Vond klaarblijkelijk ook Wunderlich, ...

Overig nieuws