Nieuws

Noppennieuws 5 in de winkel!

Op vrijdag 4 oktober is Noppennieuws 5 verschenen en daarin onder meer een test van de nieuwe Beta X-Pro 300cc-tweetakt en 390cc-viertakt enduromotoren. Verder reden we met de nieuwe 2025-Kawasaki KX250 en de Honda CRF250R en CRF450R crossmotoren, die voor 2025 allemaal flink zijn aangepakt. Ook reden we bij HT Rally-Raid van Henk en Ties Hellegers met een door hen onder handen genomen Kove 450 Rally, de machine waarvan zij inmiddels ook distributeur voor Nederland en België zijn geworden.

Helaas konden we de allerlaatste MXGP om productietechnische redenen niet actueel meenemen in deze Noppennieuws, maar we blikken wel uitgebreid terug – en vooruit – op de cross-GP’s. Lukt het Kay de Wolf de MX2-titel te pakken, prolongeert Jorge Prado zijn MXGP-titel en hoe doen Gyan Doensen en Cas Valk het in die laatste EMX125/250?

Uiteraard volgden we ook Lotte van Drunen bij haar laatste twee WMX-wedstrijden: na haar sterke optreden in Arnhem kon de 17-jarige Sliedrechtse in Turkije gecontroleerd naar de wereldtitel rijden! En ook het zijspancross-WK is al beslist: daar zagen we de wereldtitel voor het eerst naar een compleet Belgisch team gaan: Marvin Vanluchene/Glenn Janssens werden in Italië wereldkampioen.

Ook in de enduro’s zijn de hoofdprijzen verdeeld: voor het eerst wist een E1-rijder ook overal enduroGP-wereldkampioen te worden: Josep Garcia was op z’n KTM 250EXC-F de allersnelste endurorijder van 2024. Het was trouwens alweer negen jaar geleden dat KTM dit overall-kampioenschap voor het laatst veroverde!

In Spanje maakten we met gids Marcel Davids een heerlijke allroad-rit door de Pyreneeën en in Deurne bezochten we de NMB-reünie waar veel helden van weleer het gas nog een keertje open draaiden.

We sluiten Noppennieuws 5 af met een leuke aflevering van Mannen van Staal, met Udenaar Johnny Verwijst in de hoofdrol. Door een blessure moest Verwijst, die het in zijn jonge jaren opnam tegen onder meer Dave Strijbos en John van den Berk, stoppen met crossen, maar daarna behaalde hij nog wel de Nederlandse top in de motorwegrace.

Noppennieuws 5 is vanaf vrijdag 4 oktober verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk. De verkooppunten van Noppennieuws vind je hier. Ook kun je er een enkel exemplaar los bestellen. Nog geen abonnee? Voor slechts € 34,95 per jaar sluit je hier een abonnement af en mis je geen enkel nummer van het grootste offroad-magazine van de Benelux meer!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dikke 450 crosser van Triumph

Dikke 450 crosser van Triumph

4 oktober, 2024

Nadat Triumph eind 2023 haar opwachting maakte in het motocrosssegment met de TF250-X, breidt het nu die lijn uit ...

Overig nieuws