Nieuws

Nieuwe variant Ducati DesertX: Discovery

Ducati heeft een nieuwe modelvariant van de DesertX gelanceerd: de rood-zwarte DesertX Discovery, voorzien van aluminium koffers en nog wat andere avontuurlijke extra’s.

De Ducati DesertX werd in 2022 gepresenteerd, niet in kenmerkend Ducati-rood, maar in het wit. Ducati verwijst daarmee naar de legendarische Cagiva Elefant in ‘Lucky Explorer’-uitvoering, die werd aangedreven door een Ducati-twin. In januari van dit jaar volgde de Ducati DesertX Rally als nadrukkelijk sportieve modelvariant, met meer rood in plaats van wit. En vanaf juli 2024 luistert de derde optie naar de naam Ducati DesertX Discovery.

‘Thrilling Black/Ducati Red’ heet deze kleurvariant, maar het is niet het enige wat ‘m tot DesertX Discovery maakt. Hij wordt namelijk ook geleverd met een meer avontuurlijke uitrusting voor de wat meer ongebaande paden. Daartoe is de nieuwe DesertX Discovery voorzien van aluminium koffers en een bagagerek. De robuuste koffers bieden een totale bagagecapaciteit van 76 liter (35 liter rechts, 41 liter links). De uitgebreide uitrusting van de Discovery omvat daarnaast ook een handige middenbok, valbeugels, een motorbeschermer en aluminium radiateurkappen. Bovendien zit er standaard handvatverwarming op en is het ruitje iets hoger. Ducati heeft het gewicht van de DesertX Discovery nog niet bekendgemaakt. Zonder de extra uitrusting en zonder brandstof in de 21-liter tank weegt de standaard DesertX volgens Ducati 210 kilogram. We schatten dat de Discovery rond de 250 kilo weegt met een volle tank.

De prijs van de nieuwe Ducati DesertX Discovery is nog niet bekend, maar zal uiteraard een stukje boven die van de €19.690 standaard DesertX komen te liggen.

Benieuwd naar hoe een DesertX rijdt? Lees hier de eerste test van de standaard DesertX.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Mail & Win: S100 schoonmaakset

Mail & Win: S100 schoonmaakset

4 juli, 2024

De motor wassen: wat de één als uiterst vervelend klusje ervaart, voelt voor de ander als pure ontspanning. Voor ...

Overig nieuws