Nieuws

Nieuwe roadster van Royal Enfield

Royal Enfield breidt haar 450-platform uit met een nieuw model. De Guerrilla 450 is een roadster met de bekende 450cc-ééncilinder die ook de nieuwe Himalayan aandrijft.

Op papier is de nieuwe Guerrilla een lichtvoetige en dynamische fiets. De 184 kilo wegende roadster is voorzien van een laag zadel en middelhoge voetsteunen voor een comfortabele zit. Het welbekende vloeistofgekoelde eencilinderblok hangt als dragend deel in een stalen buizenframe en is goed voor 40 pk en 40 Nm. Daarmee is de nieuwe Enfield dus ook geschikt voor A2-bezitters. Het rijwielgedeelte wordt gecompleteerd door een ø 43mm telescoopvoorvork, monoschokdemper achter en 17-inch wielen.

Hoewel redelijk elementair ogend, mag de ruitrusting van de Guerrilla 450 er best zijn. Zo is ‘ie standaard bogen op led-verlichting rondom, twee rijmodi (Performance en Eco) en een vier inch groot rond TFT-scherm met bluetooth-connectivity (inclusief o.a. navigatie via Google Maps).

De Guerrilla 450 is verkrijgbaar in twee varianten: Dash in de kleuren Playa Black en Gold Dip (€ 6.799,-) en Flash in de kleuren Yellow Ribbon en Brava Blue (€ 6.899,-). Er is ook een zilverkleurige Analogue-versie, die wordt hier ten lande echter niet gevoerd. Hoewel de nieuwe Enfield pas vanaf augustus 2024 geleverd wordt is de Guerrilla al wel te reserveren. Of de Guerrilla in de praktijk net zo dynamisch is als het papier belooft, lees je binnenkort in MotoPlus!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Knipoog naar toen van JT Nesbitt

Knipoog naar toen van JT Nesbitt

7 september, 2024

JT Nesbitt heeft al veel motorfietsen ontworpen – zo ook de Confederate bikes. Samen met Bienville Studios ...
Fijn Triumph privé-projectje

Fijn Triumph privé-projectje

6 september, 2024

Tijdens Glemseck 101 nabij het Duitse Stuttgart heeft Triumph een bijzondere special op basis van de Scrambler 400X ...
Elektrische comeback van Can-Am

Elektrische comeback van Can-Am

6 september, 2024

Twee jaar geleden werden ze al aangekondigd, en begin 2025 moet het dan zo ver zijn: de comeback van Can-Am met de ...

Overig nieuws