Nieuws

Motornieuws 2025 – Honda X-ADV

Al sinds zijn introductie in 2017 is de Honda X-ADV een heerlijke exoot, die het uiterlijk van een adventure combineert met het praktisch gebruiksgemak van een maxiscooter. Voor komend jaar krijgt de met een 58,6 pk sterke paralleltwin met 270°-krukas uitgeruste Japanner een paar bescheiden updates, die onder meer het dagelijks gebruik ten goede komen.

De tekst gaat verder onder de advertentie

NL MotoPlus 306x325 1

Optisch is de X-ADV echter ook licht bijgepunt, getuige onder meer de nieuwe led koplampunit met dagrijlicht én, een unicum in de motorwereld, geïntegreerde (self cancelling) knipperlichten. Ook bijzonder, een deel van het nieuwe kuipwerk is gemaakt van gerecycled kunststof, DurabioTM genaamd, waaronder de ruit die met één hand in drie posities verstelbaar is. Het zadel is ook licht aangepast, wat er enerzijds voor zorgt dat de beentje wat makkelijker bij de grond kunnen, door de extra vulling is het comfort er evenwel ook wat op vooruit gegaan. Onder het zadel vind je trouwens een groot, verlicht 22 liter bagagevak met USB-C-aansluiting.

De uitrusting van de adventure-scooter krijgt eveneens een boost. Zo is cruise-control nu standaard en kreeg de twin een nieuw, 5 inch TFT-scherm met Honda’s RoadSync connectivity aangemeten, dat onder meer in turn-by-turn navigatie voorziet. De 2025 X-ADV heeft een uitgebreid elektronicapakket aan boord, met onder meer vier standaard rijmodi (Standard, Sport, Rain en Gravel) waarin vermogen/vermogensafgifte, motorrem en tractiecontrole met een passende setting zijn ondergebracht. De DCT, met geoptimaliseerde schakelpatronen voor soepeler schakelvoorgangen en rustiger wegrijden/stoppen, heeft in elke afzonderlijke rijmodus een passend schakelkarakter. Naast de vier standaardmodi is er ook nog een vijfde User-modus die je geheel naar voorkeur kunt inrichten.

De tekst gaat verder onder de advertentie

EM1e

De 2025 Honda X-ADV, ook als 35kW A2-versie, komt er in drie redelijk standaardkleuren, namelijk zwart, wit en grijs. Daarnaast is er ook de Special Edition is een lekker opvallende gele kleurstelling (Matte Finch Yellow genaamd) met speciale graphics. En de prijs? Die bedraagt € 15.599,-. Info: www.honda.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Waterdichte reisgenoot

Waterdichte reisgenoot

26 september, 2024

Het Duitse Ortlieb heeft haar portfolio onlangs uitgebreid met deze nieuwe Duffle RC, een zeer degelijke reistas ...
Diefstalprotectie TFT dashboard

Diefstalprotectie TFT dashboard

25 september, 2024

Het 6,5 inch grote TFT dashboard van de nieuwe R1300GS zit met slechts een paar circlips vast. Fijn voor een ...

Overig nieuws