Nieuws

Motornieuws 2024 – Triumph Thruxton FE

Nadat Triumph met haar Bonneville tijdens de 500 mijl op het circuit van Thruxton (Engeland) had gezegevierd, presenteerden de Engelsen in 1964 de productieracer voor Jan Modaal: de T120R Thruxton. Komend jaar viert de naam Thruxton dus haar zestigste, maar helaas meteen ook laatste verjaardag. Dat doet het gelukkig wel in stijl, en wel met de Triumph Thruxton FE!

Die laatste twee letters in de typenaam staan voor Final Edition en slaan op de laatste productieserie van deze roemruchte machine, die in 2024 zijn laatste jaar in gaat. De FE is uiteraard gebaseerd op de actuele Thruxton RS met de dikke 1200 paralleltwin met 270° krukas, die goed is maximaal 105 pk. Belangrijker echter is de ruime hoeveelheid newtonmeters over het volledige toerenbereik, dat piekt met 112 Nm bij pas 4.250 toeren. Met onder meer een hoogwaardige Showa BPF voorvork en Öhlins schokdempers achter (beide volledig instelbaar), radiale Brembo M50 monoblocs en een uitgebreid elektronicapakket standaard een bijzonder rijk uitgeruste machine, het FE-pakket beperkt zich dan ook voornamelijk tot het optische aspect.

Met een sportieveling als de Thruxton als middelpunt, is het niet verwonderlijk dat groen de basis vormt van de speciale kleurstelling, Competition Green metallic om precies te zijn. Die prachtige basiskleur wordt op tank en duozitcover verder omhoog gehaald met een goudkleurige striping. Die wordt met de ahnd aangebracht, waarbij de dienstdoende ambachtsman/vrouw het design meteen ook zijn of haar initialen voorziet. Contrasterende zijpanelen, het klassieke Triumph-logo op de tank en Final Edition branding op verschillende componenten ronden het geheel af.

Net als alle Triumph Special en Limited Editions wordt ook de Thruxton FE geleverd met een certificaat van authenticiteit met daarop het unieke VIN-nummer van de motorfiets en de handtekeningen van alle leden van het Thruxton 1200 ontwikkelingsteam en Triumph-eigenaar Nick Bloor. De Triumph Thruxton FE staat vanaf april volgend jaar bij de dealer, en wel voor de prijs van € 21.195,- (B € 18.995,-). Info: www.triumphmotorcycles.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

27 september, 2024

Scooterfabrikant Piaggio heeft haar nieuwe MP3 310 gepresenteerd. Deze nieuwe uitvoering van de driewieler heeft ...
Waterdichte reisgenoot

Waterdichte reisgenoot

26 september, 2024

Het Duitse Ortlieb heeft haar portfolio onlangs uitgebreid met deze nieuwe Duffle RC, een zeer degelijke reistas ...

Overig nieuws