Nieuws

Motorfans zoeken geld voor Davidson-huis

De Davidson Legacy Cottage is op zoek naar 70.000 pond (ongeveer 83.500 euro) om de aankoop van het huisje in Schotland waar de vader van de drie Davidson-broers in de negentiende eeuw gewoond heeft. Het huisje staat te koop en de Davidson Legacy Cottage heeft al 250.000 pond (bijna 300.000 euro) voor de aankoop ervan toegezegd gekregen. Lukt de aankoop niet dan wordt de cottage afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouwwoningen.

Het huisje van de Davidson’s – de Netherton Cottage is gesitueerd in Netherton in het oosten van Schotland. De vader van de latere motorbouwers woonde daar tot zijn elfde jaar, toen de familie naar de Verenigde Staten trok. De staat van de cottage was in het begin van deze eeuw slecht, maar in 2008 kwam die in handen van Mike Sinclair, Maggie Sherrit en Keith Mackintosh. Zij restaureerden de woning zoals die geweest moet zijn in 1857, het jaar van de emigratie. Veel Harley- en motorenthousiasten hebben sinds de restauratie een bezoek gebracht aan de cottage. In 2021 hebben de eigenaren, die met pensioen gingen, de woning te koop gezet. “Maar jammer genoeg waren de enige aanbiedingen die ze hebben gehad van projectontwikkelaars die het wilden afbreken en er op de schilderachtige locatie nieuwe huizen wilden bouwen”, aldus Nyree Aitken, projectleider van de Davidson Legacy Cottage. “We zijn als motorrijders en niet-motorrijders samengekomen om dit stukje geschiedenis te redden. Het risico is immers reëel dat het huisje verloren gaat als we geen actie ondernemen.”

Voor de aankoop alleen is 320.000 pond nodig. Daarnaast is er nog eens 180.000 pond nodig om de cottage als toeristisch object uit te baten.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Triumph vernieuwt Speed Twin 900

Triumph vernieuwt Speed Twin 900

15 oktober, 2024

Triumph heeft haar Speed Twin 900 een flinke update gegeven voor 2025. Daarbij lag de nadruk op de vering en ...
Eerste indruk: Kawasaki Versys 1100

Eerste indruk: Kawasaki Versys 1100

15 oktober, 2024

Ongeveer dertien jaar geleden vormde Tenerife het decor voor de presentatie van de eerste ‘grote’ Versys, de 1000. ...

Overig nieuws