Nieuws

MotoPlus-weekendtour: Bollenvelden

Roep Randstad en de gemiddelde motorrijder draait 180 graden en geeft vol gas. Toch heeft dit stukje Nederland ook best wat moois in petto voor de gemotoriseerde tweewieleradept, zoals de prachtige bollenvelden!

En daar blijft het niet alleen bij tijdens de MotoPlus-weekendtour van deze week, want die leidt je niet alleen door de prachtige bollenvelden, maar ook door de rustige polders van Noord- en Zuid-Holland. De route start bij de McDonalds in Hillegom, strategisch gelegen naast de plaatselijke MotoPort-vestiging. Dus mocht je nog wat motorspulletjes nodig hebben, ook hier is aan gedacht (dit keer!). Start- en eindpunt liggen in één van de laagst gelegen polders van Nederland, de Haarlemmermeerpolder.

Na even noordwaarts gereden te hebben tot aan Nieuwerbrug gaat het weer zuidwaarts, waarbij we bij Bennebroek de bollenvelden inrijden. Ten noorden van Leiden rijden we door het Rijnland, een fraaie waterrijke omgeving. Na Leiden dient zich de Vrouw Vennepolder aan, met daarin het plaatsje Rijpwetering. Daar bevindt zich het MotoPlusPunt van vandaag: Restaurant Ryp met een prachtig terras aan het water. Aansluitend gaat het langs het Braassemermeer, de Langeraarse Plassen en via de oever van de Westeinder Plassen naar Aalsmeer, om van daaruit weer naar Hillegom te gaan.

Download MotoPlus Weekendtour Bollenvelden GPX en track
Download MotoPlus Weekendtour Bollenvelden GPX track
Download MotoPlus Weekendtour Bollenvelden KMZ

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws