Nieuws

"Mierenneuker" mag…

In de kamer gilt de ene politicus "Doe ’s normaal man!" En de hoge raad meldt dat het in bepaalde gevallen geoorloofd is om een agent ‘mierenneuker’ te noemen.

De zaak was aangespannen door een man die in 2010 in Enschede een proces-verbaal kreeg voor het beledigen van een agent. De politieman had een blikje bier van de man afgepakt en in de prullenbak gegooid. De man zei daarna tegen de agent: "jij bent een miereneuker".

De agent voelde zich beledigd en maakte een proces-verbaal op. Een politierechter oordeelde later dat de man schuldig was aan het beledigen van een ambtenaar in functie.

De Hoge Raad is het daar niet mee eens. Het woord ‘miereneuker’ is volgens de raad in het algemeen niet beledigend. Het hangt wel af van de situatie, oordeelt de Hoge Raad.

Wij vinden dat het niet veel gekker moet worden. Als wij eens staande worden gehouden, zetten we direct de motor neer,  zetten de helm en zonnebril af , geven de agent in kwestie een hand en we stellen ons voor.

Die wellevende aanpak is gelukkig nog niet door de Hoge Raad verboden. Maar hij werkt prima en we raden hem iedereen aan.

Een prettig voorjaar toegewenst!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Jong geleerd, is….

Jong geleerd, is….

30 september, 2024

Je kinderen spelenderwijs bekend maken met motorrijden? Daarvoor hebben ze bij Kawasaki nu de Elektrode 20, een ...
Komt BYD met elektrische scooter?

Komt BYD met elektrische scooter?

29 september, 2024

BYD kennen we vooral als fabrikant elektrische auto’s en stadsbussen, maar de Chinese fabrikant wil met een eigen ...

Overig nieuws