Nieuws

Kawasaki viert 30 jaar Ninja met Anniversary modellen

Kawasaki viert 30 jaar Ninja met Anniversary modellen
Het motorseizoen 1984 was op meerdere manieren een hoogtepunt voor Kawasaki; dat jaar werden een nieuw model en een nieuwe ‘familienaam’ geboren die samen de basis vormden van een nieuw tijdperk voor motorliefhebbers wereldwijd. Inmiddels is dat nu 30 jaar geleden.

Om dit historische feit te vieren onthulde Kawasaki Motors Europe al bij de introductie van het 2014 Kawasaki Racing Superbike team in Barcelona het nieuwe “30 Years Ninja” logo.

Daar wordt nu de introductie van twee nieuwe Ninja modellen aan toegevoegd, met twee Anniversary-modellen die het beste van de huidige Kawasaki-technologie aan boord hebben. Met een onderscheidend design en opvallende Kawasaki kleurstelling, laten de Ninja ZX-10R én Ninja ZX-6R Anniversary modellen zien hoe trots Kawa op de  Ninja’s is.

Elke Kawasaki Ninja staat voor compromisloze prestaties op het vlak van motorblok, frame, remmen en feedback voor de rijder. Dat is al zo sinds de eerste Kawasaki Ninja de Amerikaanse markt veroverde in de vorm van de Ninja 900R, om daarna wereldwijd indruk te maken als opvallend vervoermiddel voor Tom Cruise in de iconische film “Top Gun”.

Europa ontdekte deze legendarische motor iets later als als de GPz900R, waarbij de eerste Ninja diepe indruk maakte door bij de eerste poging direct al de TT-races op het Isle of Man te winnen. Dit betekende tegelijkertijd dat er een nieuw tijdperk voor allround supersportmotoren was aangebroken, de komst van de Ninja legde de lat voor dit segment immers direct op een véél hoger niveau.

Nog vele Ninja modellen zouden in de daaropvolgende 30 jaar op de Amerikaanse en Europese markten volgen, waarmee de Ninja in de loop van de tijd haar cultstatus verwierf. Om dit te vieren organiseert Kawasaki een opvallende campagne, die 30 weken zal lopen onder de naam NINJA 30. In die periode brengen we klassieke Ninja’s nogmaals over het voetlicht, gecombineerd met de modernste motorfietsen van dit moment.

“Motoren als de ZX-6R en recent nog de ZX-10R, hebben op straat en op de circuits wereldtitels voor Kawasaki behaald”, aldus Shigemi Tanaka van Kawasaki Motors Europe. “Daarbij waren het de berijders van vroeger en nu die de basis voor dit succes legden. We hopen dat dit evenement deze link tussen Kawasaki en Ninja-fans in heel Europa nog meer zal versterken.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kofferset voor R1300GS

Kofferset voor R1300GS

14 september, 2024

Een reisbeest pur sang als de BMW R1300GS kan eigenlijk niet zonder kofferset. Vond klaarblijkelijk ook Wunderlich, ...
Toppak van Touratech

Toppak van Touratech

13 september, 2024

De naam Compañero is al sinds jaar en dag bekend in het Touratech-gamma, met deze Rambler Pro-uitvoering voegt de ...
Eerste test: Segway E300SE

Eerste test: Segway E300SE

12 september, 2024

Segway kennen we als merk sinds 2001 van de opmerkelijke zelf-balancerende tweewieler HT. De laatste jaren timmert ...

Overig nieuws