Nieuws

Hongarije in 2025 op MotoGP-kalender

Het Hongaarse Balaton Park staat komend jaar op de MotoGP-kalender. Het circuit in de nabijheid van het bekende Balatonmeer ondergaat nog wat upgrades aan de baan en de faciliteiten en dan staat het licht op groen.

De wedstrijd in Hongarije staat voorlopig ingevuld voor 22 tot en met 24 augustus 2025. Dat betekent een terugkeer van de Hongaarse GP op de kalender. Eerder werden er in 1990 en 1992 al GP’s verreden. 

Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna Sports: “We zijn erg blij te kunnen aankondigen dat Balaton Park in 2025 op de kalender staat voor de MotoGP en ook het WorldSBK. Het circuit ligt op een spectaculaire locatie en wordt een fantastische bestemming voor fans om ’s werelds spannendste sport in actie te zien. Er wordt hard gewerkt om de locatie klaar te maken voor het historische debuut op de kalender, waarmee een nieuw hoofdstuk wordt toegevoegd aan de geschiedenis van Hongarije op het gebied van Grand Prix motorraces, en we kijken er erg naar uit om terug te keren naar een belangrijke markt in Centraal-Europa.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws