Nieuws

Het MotorRijwiel 191 in de winkel!

Komende week ligt alweer de vierde editie van Het MotorRijwiel van deze jaargang in de winkel. En Nederlands oudste magazine over klassieke tweewielers staat ook dit keer weer boordevol rij-indrukken met en reportages over de motoren van ‘toen’.

Zo rijden we de 1976 Moto Guzzi Le Mans Mark 1, misschien wel de mooiste Guzzi die ooit uit de poorten van de fabriek in Mandello del Lario rolde. Verder rijden we een uiterst charmante scooter in de vorm van de Simson Schwalbe KR51/2 uit 1986 en gaan we een blokje om met de Honda CL450 Scrambler, Honda’s antwoord op de grote vraag naar scramblers in Amerika eind jaren zestig.

Postzegels verzamelen, wie heeft het niet gedaan in zijn jonge jaren? Maar postzegels met de motorfiets als onderwerp? Daar bestaat in ons land zelfs een aparte club voor, Motor Filatelisten Nederland. Tijd voor een bezoek. En nu we toch aan het bezoeken zijn, we wippen ook even langs bij Louis Gielen, die een prachtig gerestaureerd Sparta-racertje he eft staan. Bijna net zo Nederlands als Sparta is ook het Belgische Lady, dat een Nederlandse vader kende. Hoe dat precies zit, doen we in een mooie reportage uit de doeken.

Otto Bulloni. Nee, dat was geen legendarische Italiaanse motorontwerper, wel de bijnaam van de kopklepper die Gilera tussen 1935 en 1940 de nodige successen bracht en die in het MotorRijwiel 191 eens in de schijnwerpers zetten. Dat doen we in de rubriek Uit de pionierstijd ook met de bijzondere Coventry-Eagle uit 1903, met een Berini TS in de rubriek Brommers kiek’n en met de FHF JAP JTOR 1000, een samengestelde klassieke racer met prachtige ontstaansgeschiedenis.

Het woord racer is gevallen en daarmee komen we aan bij Giacomo Agostini. Deze grootmeester uit de racerij won een halve eeuw geleden Daytona op een Yamaha. Daar blikken we uiteraard op terug, net als op het leven van Eric Fernihough, een coureur en snelheidsrecordjager wiens leven veel te snel ten einde kwam. Verder waren we bij de Vintage Revival Monthléry en de TT Haler.

Kortom, genoeg leesvoer voor de komende tijd. Geen nummer van het Het MotorRijwiel missen? Klik dan hier en sluit voor nog geen vier tientjes een jaarabonnement af!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kofferset voor R1300GS

Kofferset voor R1300GS

14 september, 2024

Een reisbeest pur sang als de BMW R1300GS kan eigenlijk niet zonder kofferset. Vond klaarblijkelijk ook Wunderlich, ...
Toppak van Touratech

Toppak van Touratech

13 september, 2024

De naam Compañero is al sinds jaar en dag bekend in het Touratech-gamma, met deze Rambler Pro-uitvoering voegt de ...
Eerste test: Segway E300SE

Eerste test: Segway E300SE

12 september, 2024

Segway kennen we als merk sinds 2001 van de opmerkelijke zelf-balancerende tweewieler HT. De laatste jaren timmert ...
Mega Motor Markt bij Goedhart

Mega Motor Markt bij Goedhart

12 september, 2024

Eentje om alvast met rood in de agenda te omcirkelen: van donderdag 26 tot en met zondag 29 september organiseert ...

Overig nieuws