Persbericht

Harley-Davidson eert Willie G. Davidson tijdens European Bike Week

De European Bike Week vindt plaats van 3 t/m 8 september 2024. In 2023 vierde Harley-Davidson het 25-jarig jubileum van dit unieke evenement, dat altijd een magnetische aantrekkingskracht heeft op H-D-rijders en -fans die houden van live muziek, een geweldige festivalsfeer en waanzinnige motoren. Met gratis toegang is dit het grootste gratis en open motorfestival van Europa, een feest dat bijna de klok rond duurt en zowel lokale rijders als bezoekers van over de hele wereld verwelkomt.

Levende legende
Met evenementen over de hele wereld viert Harley-Davidson dit jaar de onmetelijke bijdrage van ontwerper, kunstenaar en legende Willie G. Davidson aan Harley-Davidson en de motorcultuur. Tijdens European Bike Week wordt Willie G. Davidson geëerd met zowel beelden als acties, waaronder een limited-edition kledinglijn en het tentoonstellen van door hem ontworpen iconische motorfietsen in de Classic Bike Display.

Meer dan genoeg te doen
Het 40.000 vierkante meter grote Harley Village in Faaker See biedt bezoekers veel plezier en actie. Centraal staat de Harley-Davidson Expo met de nieuwste 2024-motoren, die een nieuw tijdperk van prestaties, technologie en design inluiden. Daar staan onder andere de gloednieuwe Street Glide en Road Glide, die zijn uitgerust met een verbeterde Milwaukee-Eight 117 V-Twin-motor en krachtiger, lichter en dynamischer zijn dan ooit tevoren. Voor de shoppers zijn de nieuwste Harley-Davidson-kleding, officiële evenementartikelen en onderdelen en accessoires verkrijgbaar bij erkende H-D-dealers.

Pan America Adventure Zone

Naast motorshows kunnen klanten die op zoek zijn naar avontuur, terecht in de Adventure Zone, midden in het hart van het European Bike Week-terrein. Daar geven offroad-experts uit heel Europa demonstraties, dynamische displays, rijlessen en diepgaande offroad-tutorials over de Pan America 1250 Special. Dit jaar wordt de Adventure Zone gerund door de bekende instructeurs Mick Extance (VK), Ralf Wiesenfeller (Duitsland) en Marco Belli (Italië), en demonstraties worden verzorgd door H-D offroad-ambassadeur en rallylegende Joan Pedrero (Spanje).

Zelf ervaren
Voor rijders die de nieuwste motorfietsen willen testen is er een breed scala aan 2024 Harley-Davidson Sport-, Cruiser-, Grand American Touring- en Adventure Touring-modellen beschikbaar in de H-D Demo-zone. De Jumpstart-rijsimulator is beschikbaar voor bezoekers zonder rijbewijs die willen ervaren hoe het is om op een Harley te rijden. Op woensdag, donderdag en vrijdag krijgen rijders de kans om de mooiste wegen in Karinthië en buurland Slovenië te ontdekken tijdens gratis tours onder leiding van het H.O.G. Carinthia Chapter.

Feestelijke kick-off
Om de festiviteiten af ​​te trappen, verwelkomen we met trots The BossHoss op de European Bike Week, met twee speciale optredens in de spectaculaire overblijfselen van kasteel Finkenstein in Karinthië. Op 3 en 4 september zal de populaire band country- en rockhits spelen in de open lucht rond het kasteel, waarmee het festival op stijlvolle wijze van start gaat. Daarnaast is er vijf avonden entertainment tot na middernacht, en met meer dan 100 verkopers, eetstalletjes en bars is er voor iedereen meer dan genoeg te beleven. Verdeeld over twee podia bieden de Harley Bar en Saloon Bar ruim 40 live optredens gedurende de week. De headliner is de geweldige band ‘Stiletto’ die op zaterdag 7 september het Harley Bar-podium zal afbreken.

Custom Bike Show, Parade, Loterij
De gratis ride-in Custom Bike Show gesponsord door Metzeler Tyres vindt plaats op vrijdag 6 september en is toegankelijk voor alle zelfgebouwde Harley-Davidson custom motorfietsen, met exclusieve goodies voor de deelnemers. De legendarische Harley-Davidson Parade, gesponsord door Dunlop, met duizenden motorfietsen en tienduizenden toeschouwers, vindt plaats op zaterdag 7 september. Eén ding is zeker: de European Bike Week staat garant voor onvergetelijke herinneringen. En één bezoeker wint de ultieme hoofdprijs in de gratis loterij voor alle bezoekers: een gloednieuwe Harley-Davidson!

Ga voor meer informatie over het evenement naar www.harley-davidson.com.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kofferset voor R1300GS

Kofferset voor R1300GS

14 september, 2024

Een reisbeest pur sang als de BMW R1300GS kan eigenlijk niet zonder kofferset. Vond klaarblijkelijk ook Wunderlich, ...
Toppak van Touratech

Toppak van Touratech

13 september, 2024

De naam Compañero is al sinds jaar en dag bekend in het Touratech-gamma, met deze Rambler Pro-uitvoering voegt de ...
Eerste test: Segway E300SE

Eerste test: Segway E300SE

12 september, 2024

Segway kennen we als merk sinds 2001 van de opmerkelijke zelf-balancerende tweewieler HT. De laatste jaren timmert ...

Overig nieuws