Toertip

Dwars door Griekenland

Nog geen idee waar de vakantie dit jaar heen voert? Dan hebben wij wellicht een tip voor je: in MotoPlus 1-2019 vind je het reisverslag van een prachtige reis dwars door Griekenland richting het huis van de goden, ofwel de befaamde berg Olympus.

Op onze website vind je een tweetal routes van deze reis, die start en eindigt in de Griekse plaats Igoumenitsa. De afstand vanaf Amsterdam naar Igoumenitsa bedraagt een fikse 2.700 kilometer, er is echter ook een aantrekkelijk alternatief in de vorm van een comfortabele en beduidend minder stressvolle bootreis van de Italiaanse plaatsen Venetië of Ancona. Dagelijks vertrekken er boten naar verschillende Griekse havens, waaronder Igoumenitsa. Een beleving op zich en met prijzen vanaf een kleine tweehonderd euro voor een retourtje ook nog eens heel betaalbaar (www.minoan.gr / www.anek.gr / www.superfast.com).

Vanaf Igoumenitsa voert de route zoals gezegd eerst naar Olympus en keert vervolgens terug via Lefkas. Aan het eind heb je dan een flinke 1.250 kilometer weggewerkt, inclusief vele onderhoudende kilometers door het Pindosgebergte. Die zijn deels offroad, een allroad/adventure is daarom aan te bevelen, je kunt echter ook altijd gewoon een geasfalteerd alternatief pakken. En gaat de reis komend jaar naar Griekenland (of een andere mooie bestemming), schroom dan niet om een paar mooie foto’s naar ons te mailen, wie weet vind je jezelf dan terug in je lijfblad!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws