Nieuws

Ducati Panigale V2 Superquadro Final Edition

Exclusieve modellen hebben ze in overvloed bij Ducati, maar de Italiaanse fabrikant gooit er met de Panigale V2 Superquadro Final Edition nog een tegenaan. 

Die Final Edition belooft in ieder geval een collectors item te worden, want er worden er slechts 555 van gemaakt Het markeert volgens Ducati tevens het laatste hoofdstuk in de geschiedenis van de Superquadro-tweecilinder. Het eerste Superquadro-blok verscheen in 2011 in 1199 Panigale en dankte zijn naam aan de ‘overvierkante’ boring x slag-verhouding. Dat blok had een inhoud van 1.285cc en door de jaren heen verschenen er ook lichtere uitvoeringen als de 898 en de 955, waarmee Nicolò Bulega in 2023 de Supersport-wereldtitel wist te behalen. 

Ook deze Panigale V2 Superquadro Final Edition heeft ook de 955cc-V-twin met 155 pk bij 10.750 toeren en 104 Nm bij 9.000 tpm. Het speciale kleurenschema met wit, rood, zwart en grijs komt uit de koker van Drudi Performance en het Centro Stile Ducati. Onder het raceruitje en op de flanken van de machine pronkt uiteraard een trotse ‘1’, maar een mooier detail is eigenlijk de technische tekening van het motorblok op de zijpanelen van deze Panigale V2. Deze markeren tevens de echte positie van het motorblok achter die kuipdelen. Finishing touch op het design is het fraaie zadel met contrasterende stiknaden. 

Veel is bij het bekende gebleven, zoals het elektronicapakket met onder andere bochten-ABS EVO, Ducati Traction Control, Ducati Wheelie Control EVO, Ducati Quick Shift up/down EVO 2 en Engine Brake Control EVO. Verder zien we Öhlins vering en een stuurdemper uit hetzelfde huis, een verstelbare aluminium rem/schakelset van Rizoma en flink at licht carbon op diverse plekken. De Final Edition wordt geleverd met een solozadel en heeft als kersje op de taart een eigen animatie in het dashboard als je de motor op contact zet én een speciale bovenste kroonplaat met een genummerde badge. 

Wil je het circuit op dan kun je gebruik van de meegeleverde kit, waarmee kentekenplaathouder en spiegels mooi ‘clean’ verwijderd kunnen worden, een aluminium racing tankcap en een GPS-module voor DDA-dataregistratie.  

De Panigale V2 Superquadro Final Edition wordt vanaf oktober 2024 leverbaar via de Ducati dealer en wordt uiteraard geleverd met een certificaat van echtheid en een gepersonaliseerde motorcover. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Nieuwe generatie airbagvest

Nieuwe generatie airbagvest

18 oktober, 2024

Smart Air heet de nieuwste generatie van Dainese’s airbagvest, waarvan de ontwikkeling naar eigen zeggen ...
Mail & Win: Claw Gusio handschoen

Mail & Win: Claw Gusio handschoen

17 oktober, 2024

Zeker in de herfst wil het weer zich nog wel eens van een wat onstuimige kant laten zien en dan is het maar wat ...

Overig nieuws