Nieuws

Collin Veijer in 2025 in de Moto2-klasse met Red Bull KTM Ajo

Collin Veijer maakt komend seizoen de overstap van de Moto3- naar de Moto2-klasse en komt in het Red Bull KTM Ajo Team terecht, een echt topteam dus, dat voor rijders als Brad Binder en meer recent Pedro Acosta de springplank naar de MotoGP vormde.

De 19-jarige Veijer is bezig aan pas zijn tweede seizoen in de Moto3-klasse en bezet momenteel de vierde plek in de tussenstand. In 29 GP-starts boekte Veijer al twee overwinningen en zeven podiumfinishes.

Veijer zelf is uiteraard in zijn nopjes met deze mooie stap: “Ik ben heel blij om voor Aki en het Red Bull KTM Ajo Team in de Moto2 getekend te hebben. Een fantastische stap in mijn carrière. Het is een geweldig team en hun successen spreken voor zich. De stap vanuit de Moto3 zal niet makkelijk worden, maar ik ga me optimaal voorbereiden. 2025 is het juiste moment om deze stap te maken, ook fysiek past een Moto2-machine beter bij me.”

Ook teambaas Aki Ajo kijkt verwachtingvol vooruit naar de samenwerking met Veijer: “Ik ben erg blij om Collin aan boord te hebben. We volgen hem al jaren en hij heeft flinke progressie laten zien tijdens zijn periode in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en in zijn twee seizoenen in de Moto3. Wat ik ook waardeer is zijn focus en enorme opofferingsbereidheid, want zijn hele leven staat in het teken van het bereiken van zijn doelen op het hoogste niveau.”

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws