Nieuws

BMW neemt C400 motorscooters onder handen

BMW heeft haar C400 motorscooters, bestaande uit de frivole X stadsflitser en meer reislustige GT, met een Euro5+-kuur naar 2025 getild, waarbij de 350cc eencilinder (boring x slag 80,0 x 69,69 mm) ook komend jaar weer gewoon goed is voor 35 pk en 35 newtonmeter koppel. Naast de technische upgrade nam BMW ook de uitrusting onder handen.

Zo is onder meer het elektronicapakket opgewaardeerd met het hellingshoekafhankelijke ABS Pro met Dynamic Brake Control (noodstophulp). Ook aan boord zijn dynamische tractiecontrole en MSR, dat de gasklep licht opent wanneer er te hard op de motor wordt geremd en een glijpartijtje dreigt. Heugelijk nieuws voor forensen is dat de bagageruimte onder beider zadels is gegroeid, op de X met drie liter, terwijl GT zelfs twaalf liter meer wegslikt dan voorheen. Die laatste is nu trouwens ook standaard voorzien van een met de hand verstelbare ruit. Het duo beschikt vanaf komend jaar ook over het bekende 6,5 inch grote TFT dashboard met connectivity mogelijkheden, die onder meer de mogelijkheid biedt om een deel van het scherm tot navigatiesysteem om te toveren. Wil je het nóg groter, dan kun je ook nog kiezen voor het optionele 10,25 inch grote TFT dashboard.

De nieuwe C400X, waarvan het design van de voorzijde ook licht is herzien, is er in het zwart en een two-tone ‘Rugged’ uitvoering met rode accenten (o.a. de wielen). De GT is er eveneens in het zwart, met daarnaast een two-tone Exclusive variant. Beide staan vanaf het eerste kwartaal van 2025 bij de dealer voor de prijs van respectievelijk € 8.930,- (X) en € 10.100,- (GT). Info: www.bmw-motorrad.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Triumph vernieuwt Speed Twin 900

Triumph vernieuwt Speed Twin 900

15 oktober, 2024

Triumph heeft haar Speed Twin 900 een flinke update gegeven voor 2025. Daarbij lag de nadruk op de vering en ...
Eerste indruk: Kawasaki Versys 1100

Eerste indruk: Kawasaki Versys 1100

15 oktober, 2024

Ongeveer dertien jaar geleden vormde Tenerife het decor voor de presentatie van de eerste ‘grote’ Versys, de 1000. ...

Overig nieuws