Nieuws

Brembo neemt Öhlins over

Verrassend nieuws zo vlak voor het weekend: remfabrikant Brembo koopt veringspecialist Öhlins voor 370 miljoen euro. De remmenfabrikant deed eerder zijn aandelen in bandenfabrikant Pirelli van de hand.

Het Italiaanse Brembo S.p.A. neemt naar verluidt 100 procent van de aandelen van het Zweedse bedrijf Öhlins Racing AB over voor 405 miljoen Amerikaanse dollar, ongeveer 370 miljoen euro. De overname is overeengekomen met de huidige eigenaar van Öhlins, het Amerikaanse Tenneco, dat op zijn beurt onder de paraplu valt van de investerings- en fondsenbeheerder Apollo Global Management. Na goedkeuring door de mededingingsautoriteiten, die nog moet plaatsvinden, zal de overname naar verwachting begin 2025 zijn afgerond.

Matteo Tiraboschi, CEO van Brembo, omschrijft de overname – de grootste in de geschiedenis van Brembo tot nu toe – als een “perfect fit”: “Öhlins past perfect bij Brembo. Het is een wereldwijd erkend merk met een solide bedrijfsmodel en een ongeëvenaarde reputatie, zowel op het circuit als op de weg. Onze toetreding tot Öhlins is een geweldige kans om ons aanbod uit te breiden. Met deze overname zetten we een volgende stap in onze strategie om onze klanten intelligente, geïntegreerde oplossingen te bieden, waarbij we profiteren van synergieën tussen toonaangevende fabrikanten en hun technologieën.”

Het werd pas onlangs bekend dat Brembo zijn aandelen in Pirelli had verkocht. Brembo had sinds 2020 zo’n 6 procent van de grote Italiaanse bandenfabrikant Pirelli in handen en de verkoop van deze aandelen bracht naar verluidt zo’n 283 miljoen euro op.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Goud voor de Kawasaki W800

Goud voor de Kawasaki W800

16 oktober, 2024

De Kawasaki W800 staat in de nieuwe 2025-kleur Metallic Midnight Gold bij de dealer. Dat stijl nooit uit de mode ...
Triumph vernieuwt Speed Twin 900

Triumph vernieuwt Speed Twin 900

15 oktober, 2024

Triumph heeft haar Speed Twin 900 een flinke update gegeven voor 2025. Daarbij lag de nadruk op de vering en ...
Eerste indruk: Kawasaki Versys 1100

Eerste indruk: Kawasaki Versys 1100

15 oktober, 2024

Ongeveer dertien jaar geleden vormde Tenerife het decor voor de presentatie van de eerste ‘grote’ Versys, de 1000. ...

Overig nieuws