Nieuws

Motornieuws 2025 – Kawasaki W230 en Meguro S1

Al sinds eind 2023 toont Kawasaki op verschillende Aziatische beurzen twee nieuwe retro ééncilinders, de W230 en Meguro S1. De exacte specificaties waren nog niet bekend, maar die heeft Kawasaki inmiddels onthuld. Evenals het feit dat het duo ook in Europa leverbaar wordt!

Daarmee krijgt Kawasaki’s Modern Classic line-up er dus meteen twee nieuwe modellen bij, die overigens wel dezelfde basis delen en enkel op enkele designdetails van elkaar verschillen. Kloppend hart, gemonteerd in een klassiek ogend stalen dubbel wiegframe, is een luchtgekoelde eencilinder, die ook dienst doet in de KLX230, een softcore enduro/supermoto die onder meer in Azië en de VS wordt geleverd. Het blok heeft een boring van 67 millimeter en een slag van 66 millimeter, bijna vierkant dus, wat resulteert in een cilinderinhoud van 233 cc. Het blok is voorzien van een enkele bovenliggende nokkenas en twee kleppen, heeft een bescheiden compressieverhouding van 9,0 op 1 en is onder de streep goed voor 12,9 kW (18 pk) bij zevenduizend toeren. Het maximum koppel van de eencilinder, die is gekoppeld aan een relatief moderne zesversnellingsbak, piekt met 19 newtonmeter bij 5.800 toeren.

Uiteraard heeft het chassis van de Kawasaki W230 en Meguro S1 een klassiek ontwerp: een stalen dubbel wiegframe vormt de basis zoals gezegd, met een paar stereo-schokdempers aan de achterzijde (met verstelbare veervoorspanning) en een conventionele Ø 37 telescoopvork met vorkrubbers voor. De al even klassieke en dienovereenkomstig smalle spaakwielen meten 18-inch voor en 17-inch achter, elk voorzien van een schijfrem en ABS.
Boven de voor een retro bijna obligate grote ronde koplamp (led welteverstaan) huizen een paar prachtige ronde tellers die helemaal passen in het retroplaatje, wat zeker ook geldt voor de verchroomde peashooter uitlaat, de grote stalen spatborden en het ruime zadel. Een bescheiden LCD-display in de linker teller geeft het geheel ook nog een klein modern tintje, al begint zelfs LCD inmiddels bijna klassiek te worden.

De basis gehad, rest nog het verschil tussen beide. Die beperken zich zoals voornoemd tot kleine uiterlijke details: de enkel in het zwart leverbare Meguro S1 is bijvoorbeeld uitgerust met een druppelvormige tank, die deels verchroomd is én voorzien van een 3D Meguro-embleem. Verder is ook de afwerking van het zadel iets anders, evenals het design van de tellers.

Wat de Meguro S1 en de enkel in het blauw leverbare W230 gaan kosten, wordt in een later stadium bekend gemaakt. Info: www.kawasaki.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws