Nieuws

Jong geleerd, is….

Je kinderen spelenderwijs bekend maken met motorrijden? Daarvoor hebben ze bij Kawasaki nu de Elektrode 20, een lichtgewicht, gemakkelijk te bedienen elektrische balansfiets, geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder.

Deze elektrische balansfiets is voorzien van een combinatie van een 48 V/10.2 Ah (489.6 Wh) accu, die is gekoppeld aan een borstelloze naafmotor met een vermogen van 750w. Opladen kan door de lader en laadkabel aan te sluiten op het accupakket in de diagonale buis van het frame. Volledig leeg laadt de Elektrode 20 op naar een volle lading in vier uur, met 90% van de lading geleverd in slechts drie uur.

Met de drie verschillende snelheidsmodi (Low/Mid/High) kunnen rijders de prestaties afstemmen op hun vaardigheid en behoefte. In de High modus zou een vol uur rijden mogelijk moeten zijn, terwijl op de lagere snelheidsinstellingen langere periodes haalbaar zijn, afhankelijk van het gewicht van de rijder, het terrein en het gebruik. De topsnelheid in de High- en Mid-mode is maar liefst 39 km/uur, waarbij de acceleratie in de Mid-mode iets milder is dan in de High-mode. In de Low mode is de topsnelheid begrensd op 21 km/ uur.

Naast het MTB-achtige frame heeft de Elektrode 20 verder een telescoop-voorvork, kabelbediende schijfremmen voor en achter en 20-inch wielen. Het zadel kan over een bereik van 143 mm in hoogte worden versteld. De Elektrode 20 heeft zelfs een KX-stijl ‘nummerplaat’ aan de voorzijde om de offroad-uitstraling te benadrukken!

De nieuwe Elektrode 20 is per direct beschikbaar bij alle officiële Kawasaki dealers voor €2.299,-.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Komt BYD met elektrische scooter?

Komt BYD met elektrische scooter?

29 september, 2024

BYD kennen we vooral als fabrikant elektrische auto’s en stadsbussen, maar de Chinese fabrikant wil met een eigen ...

Overig nieuws