Premium

Door alle Ténéré’s het bos niet meer zien

Sinds zijn introductie in 2019 is de Yamaha Ténéré onverminderd populair. Vijf jaar terug had je simpelweg één Ténéré en daarmee moest je het doen. Tegenwoordig biedt Yamaha vijf varianten aan. Of zes als je de GYTR meetelt. Verwarrend al die varianten? We zetten voor jou op een rij welke Ténéré het best bij jou past.

De oer-Ténéré met CP2-blok is in 2019 de Ténéré 700. Vervolgens maken nog vier Ténéré’s hun opwachting. Allereerst de World Raid in 2022. Een jaar later maakt de 700 Explore zijn debuut. In 2024 is het de beurt aan de 700 Extreme en de World Rally. Alle varianten leveren een keur aan benzinetanks, veerwegen en specifieke kwaliteiten op. Wat alle modellen wel verbindt is het CP2-blok. Een goede keuze: het is koppelrijk, speels, zuinig en aan alle kanten overladen met complimenten. De 73 pk zijn op de weg voldoende en offroad ruim voldoende. Bij volledig afgetankte modellen met de 23-liter benzinetank voel je wel dat het blokje er harder aan moet trekken.

De prijzen van een Ténéré beginnen tegenwoordig bij € 12.899,- voor een standaard 700 en lopen op tot € 16.399,- voor topmodel World Rally. Voor iedere portemonnee is er dus een variant, maar het zijn vooral de verschillende eigenschappen die de uiteindelijke keuze bepalen. Zo is er een Ténéré voor rijders die het ultieme eerbetoon willen brengen aan de fabrieksracers in Parijs – Dakar, eentje voor de fanatieke offroadrijder, een voor de asfaltliefhebber, een Ténéré voor motorrijders die een GS Adventure te duur en spekkig vinden en dan is er nog altijd de oer-Ténéré die een heel breed publiek moet aanspreken.

Weet je precies wat voor een soort rijder je bent en ben je nieuwsgierig welke Ténéré bij je past? Het antwoord ligt in de winkel op je te wachten in MotoPlus 19/2024.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Yamaha teaser YZF-R9

Yamaha teaser YZF-R9

6 oktober, 2024

Begin dit jaar werd bekend dat de Yamaha R6 afgelost gaat worden door de nieuwe R9. Op 9 oktober moet er meer ...
Eerste test Yamaha MT-09 Y-AMT

Eerste test Yamaha MT-09 Y-AMT

5 oktober, 2024

Ruim twaalf jaar – sinds de komst van de NC700 DCT – had Honda zo’n beetje het alleenrecht op ...
Noppennieuws 5 in de winkel!

Noppennieuws 5 in de winkel!

4 oktober, 2024

Op vrijdag 4 oktober is Noppennieuws 5 verschenen en daarin onder meer een test van de nieuwe Beta X-Pro ...

Overig nieuws