Nieuws

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

Scooterfabrikant Piaggio heeft haar nieuwe MP3 310 gepresenteerd. Deze nieuwe uitvoering van de driewieler heeft een meer sportief design in de lijn van de MP3 400 en 530. Met de introductie van de nieuwe 310cc-motor voldoet deze MP3 ook aan de nieuwe Euro5+-norm die volgend jaar ingaat. 

De MP3 310 mag met een autorijbewijs gereden worden door de spoorbreedte van de beide voorwielen. Het nieuwe motorblok, dat voldoet aan de Euro 5+-norm, heeft een iets hogere cilinderinhoud van 310 cc en biedt volgens Piaggio meer rijcomfort en een lager brandstofverbruik.

Verder is de MP3 310 voorzien van een compleet vernieuwd front met volledige led-verlichting en een LCD-instrumentenpaneel. De nieuwe gebruikersinterface en het keyless startsysteem verhogen het gebruiksgemak. Onder het zadel zoals gebruikelijk een ruim bagagecompartiment voor bijvoorbeeld een helm.

Met ABS en ASR (Acceleration Slip Regulation) biedt de MP3 310 geavanceerde veiligheidsfuncties. Het vierarmige ophangsysteem aan de voorzijde garandeert stabiliteit en maakt parkeren eenvoudig, zonder dat je daarbij een voet op de grond hoeft te zetten. Ook is de MP3 310 Sport uitgerust met het Piaggio MIA connectiviteitsysteem, waarmee een smartphone gekoppeld kan worden. Dit systeem biedt functies zoals oproepbeheer en navigatie-informatie op het dashboard. De MP3 310 is ook verkrijgbaar met een uitgebreide lijn accessoires, waaronder een 32-liter topkoffer en verwarmde handgrepen.

De Piaggio MP3 310 is beschikbaar in twee uitvoeringen: de meer elegante MP3 310 en de sportieve MP3 310 Sport, die zich onderscheidt door een andere afwerking en sportieve details. Beide versies zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Waterdichte reisgenoot

Waterdichte reisgenoot

26 september, 2024

Het Duitse Ortlieb heeft haar portfolio onlangs uitgebreid met deze nieuwe Duffle RC, een zeer degelijke reistas ...
Diefstalprotectie TFT dashboard

Diefstalprotectie TFT dashboard

25 september, 2024

Het 6,5 inch grote TFT dashboard van de nieuwe R1300GS zit met slechts een paar circlips vast. Fijn voor een ...

Overig nieuws