Premium

Op zoek naar de Thuringer braadworst!

Het is maar een klein berichtje ergens op een achteraf internetsite: de Thüringer Braadworst staat op de nominatielijst voor Unesco Werelderfgoed. Op zoek naar een leuke bestemming voor een lang weekend motorrijden is daarmee het pleit beslecht: het wordt het Thüringer Wald. Kunnen we meteen eens proefondervindelijk vaststellen of die nominatie terecht is!

Wie verwacht dat nou? Eind mei en dan nog nachtvorst? Wij in ieder geval niet, maar het dunne laagje ijs op het motorzadel verraadt dat het kwik vannacht toch echt tot onder het vriespunt is gedaald. Zelf hadden we gerekend op behaaglijke temperaturen ruim in het tweecijferige bereik, maar in plaats daarvan houden Tom en ik vanmorgen onze koffiemokken stevig vast om wat warmte op te snuiven voor de tocht door het Thüringer Wald.

Tien minuten later draaien de motoren gewillig rond. En direct moeten ze behoorlijk aan de bak, want de weg van Gehlberg naar Schmücke loopt meteen al stevig omhoog. Kort voor Schmücke breken we de grens van 900 meter zelfs, waarna de hoogtemeter in het plaatsje zelf nog door klimt tot 916 meter. En daarmee hebben we het hoogste punt van de Rennsteig bereikt, de wandelroute die 170 kilo meter door het Thüringer Wald, het Thüringer Schiefergebirge en het noordelijke Frankenwald loopt. Van de 220 hoogtewandelpaden in Duitsland is dit een van de meest bekende. Schmücke zelf is niet meer dan een paar huizen die verspreid liggen in het groene land schap. We gebruiken het voor een korte stop om over het Thüringer Wald uit te kijken.

Hoe de reis door het Duitse middelgebergte verder verliep? Je leest het in MotoPlus 18/2024!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

27 september, 2024

Scooterfabrikant Piaggio heeft haar nieuwe MP3 310 gepresenteerd. Deze nieuwe uitvoering van de driewieler heeft ...
Waterdichte reisgenoot

Waterdichte reisgenoot

26 september, 2024

Het Duitse Ortlieb heeft haar portfolio onlangs uitgebreid met deze nieuwe Duffle RC, een zeer degelijke reistas ...

Overig nieuws