Getest

Getest: Touratech Destino Ultimate GTX laarzen

De Touratech Destino Ultimate GTX heeft een enorm apart voorkomen dat doet denken aan de laarzen van de Star Troopers uit Star Wars. Ze presteren op sommige vlakken ook buitenaards en hetzelfde kan gezegd worden van het prijskaartje.

De laars maakt indruk met zijn omvang, unieke uiterlijk en de hoeveelheid bescherming. Dat laatste zit in riante hoeveelheden op scheenbeen, enkel, hiel en tenen. Alle protectoren zijn gecertificeerd volgens de hoogste eisen. Door alle protectie en door de hoge schacht past de laars absoluut niet onder ieder allroadpak. De broek moet in het ideale geval beschikken over ouderwetse swingpijpen om over de laars te vallen. Misschien dat sommige mensen ook hun rem- en schakelpedaal willen verstellen omdat de laars zo massief is. De verstelling van de laars zelf werkt briljant dankzij de BOA-sluiting. Zonder drukpunten en met een draai aan de knop omvat hij comfortabel maar ferm de hele voet. Werkte alles in het leven maar zo goed en makkelijk. De pasvorm zelf is goed, maar mensen met een hoge wreef moeten vooraf beslist even passen. De instap is dan juist weer lekker ruim.

De Destino is ook een fijne winterlaars door de prima isolatie en door de perfecte waterdichtheid dankzij het welbekende Gore-Tex membraan. Omdat de laars nogal lomp is biedt hij weinig gevoel bij remmen en opschakelen. Door de antibacteriële mesh-voering draagt de laars aangenaam. Dat laatste durfde ik zelfs nog te zeggen na een week non-stop TET-routes rijden. Info: www.touratech.nl (AvdW)


MOTOPLUS-CHECK: 4 sterren (max. 5)

Plus

Protectie, waterdicht, isolatie

Min

Prijs, past niet onder elke broek

Maten: 39 t/m 47

Prijs: € 628,99


 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws