Nieuws

Voor de Herlings in de dop

Het is het ultieme speelgoed voor kleine crossfanaatjes: de 85SX. KTM heeft het 2025-model weer helemaal op scherp gezet.

KTM noemt de 85SX zelf een volwaardige crosser, maar dan op schaal. Bij het nieuwste hebben de Oostenrijkers zich geconcentreerd op het verbeteren van de handling, het rijdersvertrouwen en het vermogen onderin en in het middengebied.

Het stalen frame combineert flex met stijfheid om de rijder zoveel mogelijk feedback te geven, energie te absorberen en rechtuitstabliteit te garanderen. Het aluminium achterframe is versterkt met kunststof om het licht en toch sterk te maken. De aluminium achterbrug is driehonderd gram lichter dan zijn voorganger. Het motorblok is drie graden naar achter gekanteld in het frame zodat de ketting mooi in lijn ligt met het scharnierpunt van de swingarm.

Vanzelfsprekend kiest KTM voor en achter voor XACT-vering van WP. Waar het altijd maar meer en meer wordt, neemt de veerweg af van 305 naar 289 millimeter. Volgens KTM zet je de motorfiets daardoor precies neer waar je wilt en verbetert de verminderde veerweg de handling.

Dankzij een nieuwe cilinderkop, bougies, ontsteking, uitlaat en een andere afstelling van de carburateur heeft het blok een hoger koppel en is hij sterker bij lage toeren en het middengebied. Het slankere polyesterwerk geeft de 85SX niet alleen de typische 2025 KTM-looks, maar levert ook meer contactpunten op tussen rijder en motor.

De 85SX is vanaf augustus te koop. Kijk hier voor een dealer in de buurt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws