Nieuws

Indian vermaakt Goodwood

Je moet van goeden huize komen om op het Goodwood festival of Speed op te vallen, maar Indian slaagde er in door Jeremy McWilliams op een Challenger RR te laten deelnemen.

Er zijn verschillende manieren om de aandacht te pakken op het Goodwood festival of Speed. Je kunt een paar meter na de start een ruim twee miljoen euro dure Lotus opvouwen in de strobalen, of zoals Indian met een dikke Amerikaanse bagger deelnemen. Spektakelman Jeremy McWilliams is de gedroomde piloot voor de King of the Baggers racer.

Er valt niet aan de voluptueuze bagger te ontkomen, maar kijk vooral ook eens naar de andere ‘baanvulling’. De hele familie Roberts komt opdagen met machines die ooit goed genoeg waren voor het wereldkampioenschap in de Koningsklasse. Vader Kenny deed het op de gele Yamaha YZR500 en zoon Kenny jr. op de Suzuki RGV500. Verder zien we Sete Gibernau’s Ducati Desmosedici. Ook de zeldzame Proton KR3 knettert er als in zijn beste dagen op los.

Naast de imposante bagger racer is de FTR750 flattrack racer maar een opdondertje. Maar wel eentje om rekening mee te houden. De Indian beheerst het flattrack-kampioenschap al zeven jaar met harde hand. Niet veel-winnaar Jared Mees bestuurde de FTR, maar collega Brandon Robinson.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Nieuwe generatie airbagvest

Nieuwe generatie airbagvest

18 oktober, 2024

Smart Air heet de nieuwste generatie van Dainese’s airbagvest, waarvan de ontwikkeling naar eigen zeggen ...
Mail & Win: Claw Gusio handschoen

Mail & Win: Claw Gusio handschoen

17 oktober, 2024

Zeker in de herfst wil het weer zich nog wel eens van een wat onstuimige kant laten zien en dan is het maar wat ...

Overig nieuws