Nieuws

Producttest motorschoenen: wie maakt de spagaat tussen rijden en lopen het best?

Op twee wielen naar pashoogte, vervolgens op twee benen naar de top? Er zijn meerdere wegen die de berg op voeren en wie tijdens een motorexcursie ook wel eens te voet door stad of natuur banjert, is met één van deze multi-talenten uit de test goed bediend. Wij kijken welke van hen de beste spagaat tussen rijden en lopen maakt!

Duik de frisse lucht in en word één met je omgeving. Deze zinsnede spreekt motorrijders ongetwijfeld net zo goed aan als wandelaars en het is dus niet zo vreemd dat er ook lieden zijn die beide zaken verenigen. Wat ze eveneens gemeen hebben is het feit dat je reist met weinig bagage, want ondanks koffers en wandelrugzakken is het belangrijk om ruimte en gewicht te besparen. Dat besparen kun je ook realiseren door bepaalde functionaliteiten/ inzetgebieden te combineren, iets dat fabrikanten ook niet is ontgaan.

Zo kun je bijvoorbeeld best een motor- en wandelschoen in één combineren, waarbij in dit geval de motorschoen dan als uitgangspunt wordt genomen en niet de wandelschoen. Dit uiteraard als gevolg van het feit dat een motorlaars als zodanig gecertificeerd moet zijn, terwijl je bij wandelen vrij bent in de keuze van je schoeisel. Je moet je daarbij wel duidelijk realiseren dat er grenzen aan wat mogelijk is zitten. Geen enkele allround motorschoen kan tijdens een wandeling in de bergen concurreren met de prestaties van een echte wandelschoen, andersom al helemaal niet. Er is altijd een bepaalde mate van compromissen maken. De hier geteste modellen eigenen zich bijvoorbeeld prima voor een redelijk eenvoudige hike in een middelgebergten of uitgebreide wandeling in een levendige stad, maar ook niet meer dan dat.

Benieuwd welke schoenen we getest hebben, en hoe we dat deden? Je leest het in de uitgebreide producttest in MotoPlus 15/2024!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Nieuwe generatie airbagvest

Nieuwe generatie airbagvest

18 oktober, 2024

Smart Air heet de nieuwste generatie van Dainese’s airbagvest, waarvan de ontwikkeling naar eigen zeggen ...
Mail & Win: Claw Gusio handschoen

Mail & Win: Claw Gusio handschoen

17 oktober, 2024

Zeker in de herfst wil het weer zich nog wel eens van een wat onstuimige kant laten zien en dan is het maar wat ...

Overig nieuws