Nieuws

GYTR-pakketten maken rallymonster van Ténéré

De exclusieve GYTR (Genuine Yamaha Technology Racing) onderdelen had Yamaha tot noch toe exclusief voor de snelle on- en offroadfractie beschikbaar, maar daar komt verandering in. Er zijn nu namelijk ook verschillende GYTR-sets voor de Ténéré World Raid.

De Performance Set doet zijn naam alle eer aan met een volledig titanium uitlaatsysteem van Akrapovič, een GYTR luchtfilterset en een aangepaste ECU, die samen voor een vermogenswinst van 9 pk zorgen. Verder omvat het pakket ook nog een rallyzadel en brede voetsteunen. De Handling Set gaat een stap verder en richt zich op het rallyklaar maken van het rijwielgedeelte. Die bestaat onder meer uit lichtere rallywielen van Haan Wheels, opgebouwd uit Excel-velgen en aluminium naven, grotere remschijven van Ø 300 mm van Braking voor, met Brembo remklauwen. De Ø 48 mm KYB gesloten cartridge-voorvork heeft een veerweg van 270 mm en achter vervangt een volledig instelbare Paioli schokdemper het standaardexemplaar. Verder bestaat de set uit: een aluminium kroonplaat, verstelbare stuurdemper van Scotts Performance, lichtgewicht ketting- en tandwielset, grotere radiateur, aparte oliekoeler, radiateurbeschermer en een hoog voorspatbord. De ECU van de Handling Set omzeilt het ABS en de startonderbreker.

Als laatste is er nog de Rally Set met twee extra benzinetanks waardoor de T7 37,6 liter meetorst. De kit omvat ook een stuurset met een andere gashendel, handbeschermers en beugels om navigatieapparatuur op te monteren. Onder meer een koplamp-torenset met vier verstralers, polycarbonaat windscherm, stickerset, carterplaat van carbon/kevlar en een lichtere kabelboom. Een deel van de GYTR-accessoires is ook beschikbaar voor de overige Ténéré-uitvoeringen. Info: www.yamaha-racing.com/gytr

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

27 september, 2024

Scooterfabrikant Piaggio heeft haar nieuwe MP3 310 gepresenteerd. Deze nieuwe uitvoering van de driewieler heeft ...
Waterdichte reisgenoot

Waterdichte reisgenoot

26 september, 2024

Het Duitse Ortlieb heeft haar portfolio onlangs uitgebreid met deze nieuwe Duffle RC, een zeer degelijke reistas ...

Overig nieuws