Nieuws

Eicma 2023 – Kawasaki Z7 Hybrid

Dat Kawasaki zijn pijlen inmiddels ook op de ontwikkeling van duurzame modellen heeft gericht, bewees het al met de elektrische Ninja e-1/Z e-1 en meer recentelijk de presentatie van de Ninja 7 Hybrid. En precies die laatste komt er nu ook in een naakte uitvoering, en wel in de vorm van de Z7 Hybrid.

De typenaam maakt in ieder geval twee zaken al klip-en-klaar duidelijk: qua design schaart de hybride Z7 zich uiteraard in het Z-rijtje, terwijl hij technisch gezien héél tegen de Ninja 7 Hybrid aanschurkt. Een op het oog reguliere motorfiets met een 43,5 kW (59 pk) sterke verbrandingsmotor in het vooronder, maar dat is slechts de helft van het verhaal. De Z7 Hybrid wordt daarnaast namelijk extra ondersteund door een nominaal 7,0 kW (9,5 pk) en maximaal 9,0 kW (12 pk) sterke elektromotor. De is gekoppeld aan een 1,4 kWh accupakket met randapparatuur, waardoor de tweewieler zich officieel een zogenaamde ‘strong hybrid’ mag noemen. Je kunt hem namelijk volledig elektrisch rijden, maar ook de elektromotor als ondersteuning gebruiken.

De Z7 Hybrid mag daardoor ook in emissievrije zones rijden, aangezien ‘ie tot een actieradius van twaalf kilometer volledig elektrisch kan rijden, waarbij de topsnelheid is begrensd op zestig kilometer per uur. Naast de volledig elektrische modus zijn er ook nog twee hybride modi: Eco- en Sport-Hybrid, waarbij de elektromotor enkel nog een ondersteunende functie heeft. De hybride is daarbij uitgerust met een volledig geautomatiseerde zesversnellingsbak (een koppelingshendel zul je vergeefs zoeken), die volledig automatisch óf handgeschakeld middels flippers op het stuur kan opereren.

Ook het rijwielgedeelte van de Z7 is nagenoeg identiek aan dat van de Ninja. Ofwel een stalen buizenframe met aan de voorzijde een Ø 41 mm telescoopvork en achterschokdemper met hevelsysteem achter. Twee Ø 300 mm remschijven voor met tweezuigerremklauwen en een Ø 220 mm schijf achter zijn verantwoordelijk voor de vertraging.
De Z7 Hybrid komt er in twee kleuren: zwart/grijs en wit/groen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

27 september, 2024

Scooterfabrikant Piaggio heeft haar nieuwe MP3 310 gepresenteerd. Deze nieuwe uitvoering van de driewieler heeft ...
Waterdichte reisgenoot

Waterdichte reisgenoot

26 september, 2024

Het Duitse Ortlieb heeft haar portfolio onlangs uitgebreid met deze nieuwe Duffle RC, een zeer degelijke reistas ...

Overig nieuws