Nieuws

Ninja 7 Hybrid, Kawasaki’s hybride game changer

Hybride auto’s zijn al jaren gemeengoed, maar een hybride motorfiets kenden we nog niet. Daar maakt Kawasaki met de nieuwe Ninja 7 Hybrid nu een einde aan.

Deze ‘game changer’, zoals Kawasaki de hybride bestempelt, is voorzien van een innovatieve combinatie van een nieuwe 451cc paralleltwin, een naar keuze handgeschakelde of automatische versnellingsbak én een elektrische tractiemotor met accu. Kawasaki claimt met deze combi een uitstekende acceleratie te combineren met een zeer laag benzineverbruik.

Het totale vermogen bedraagt 43,5 kW (59 pk), maar met ingeschakelde ’E-boost’’-functie stijgt dit nog een paar kW’s naar 51,1 kW (69 pk). De hybride heeft drie rijmodi (Sport-Hybrid, ECO-Hybrid en EV), die elk een geheel eigen karakter hebben en geschikt zijn voor uiteenlopende rijsituaties.

Andere innovaties zijn een stationaire stop, waarbij de verbrandingsmotor uitgeschakeld wordt bij stilstand om brandstof te besparen. Daarnaast is de Ninja 7 Hybrid voorzien van een automatische startpositiezoeker (ALPF). Deze selecteert – indien geactiveerd – automatisch de eerste versnelling bij stilstand. Verder is er een ‘Walk Mode’ om voor- én achteruit manoeuvreren gemakkelijker te maken. Door een speciaal voor deze machine ontworpen versie van Kawasaki’s bekende trellis-frame kunnen de brandstofmotor, de elektrische tractiemotor en de accu compact gemonteerd worden voor een optimale gewichtsverdeling.

Qua styling is de Ninja 7 Hybrid voorzien van een aantal opvallende HEV-elementen, zoals een speciale kleurstelling en een ‘doorzichtig’ kuipdeel, waardoor de accu zichtbaar is. Het TFT-display is voorzien van smartphoneconnectiviteit en kan verbonden worden met de Kawasaki Rideology app.

De volledige specificaties, prijs en beschikbaarheid van de nieuwe Ninja 7 Hybrid worden binnenkort bekendgemaakt. Begin 2024 moet ‘ie bij de dealer in de showroom staan, maar in MotoPlus 21, die op 27 oktober verschijnt, kun je al een eerste test van deze eerste motor-hybride lezen!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

27 september, 2024

Scooterfabrikant Piaggio heeft haar nieuwe MP3 310 gepresenteerd. Deze nieuwe uitvoering van de driewieler heeft ...
Waterdichte reisgenoot

Waterdichte reisgenoot

26 september, 2024

Het Duitse Ortlieb heeft haar portfolio onlangs uitgebreid met deze nieuwe Duffle RC, een zeer degelijke reistas ...

Overig nieuws