Nieuws

MotoPlus-weekendtour: rondje Purmerend

Na het oosten en het noorden van Nederland is het dit weekend tijd om weer eens richting het westen te trekken. Meer precies naar het prachtige gebied rond Purmerend!

Ook deze weekendtour start (én eindigt) weer bij een McDonalds-vestiging, en wel die aan de Verzetlaan 2 in Purmerend. Van daaruit gaat het eerst in zuidelijke richting
Naar Ilpendam, waarna we net niet rand van onze hoofdstad Amsterdam schampen. Vlak voor de ringweg A10 gaat het namelijk naar Zunderdorp en Ransdorp, om bij Durgerdam de IJsselmeerdijk op te zoeken. We volgen nu de prachtig slingerende weg naar Uitdam, Monnickendam, Volendam en Edam, waar we rondje om de haven rijden.

Bij Schardam rijden we via Oudendijk weg van het IJsselmeer, landinwaarts naar Avenhorn. In Oudendijk zijn we ongeveer halverwege de 120 kilometer lange route en dat betekent tijd voor een MotoPlusPunt, eetcafë Les Deux Ponts om precies te zijn. Via Spierdijk en Obdam, het noordelijkste puntje van de route, duiken we dan bij Ursem de polders in. Na De Rijp maken we nog een klein rondje om de Starnmeer-polder om via de weg langs de Knollendammervaart en het Noordhollands kanaal weer in Purmerend uit te komen.

Ga je deze MotoPlus-weekendtour maken? Mail ons dan eens één of twee leuke foto’s. Komen deze in het blad, dan levert je dat ook nog eens het enige echte MotoPlus T-shirt op!

Download MotoPlus Weekendtour Purmerend GPX en track
Download MotoPlus Weekendtour Purmerend GPX track
Download MotoPlus Weekendtour Purmerend KMZ

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

27 september, 2024

Scooterfabrikant Piaggio heeft haar nieuwe MP3 310 gepresenteerd. Deze nieuwe uitvoering van de driewieler heeft ...
Waterdichte reisgenoot

Waterdichte reisgenoot

26 september, 2024

Het Duitse Ortlieb heeft haar portfolio onlangs uitgebreid met deze nieuwe Duffle RC, een zeer degelijke reistas ...

Overig nieuws