Getest

Getest: Vanucci VAJ-m1 textieljas

Sinds half mei is het nagenoeg kurkdroog geweest, ideaal weer dus voor een motorjack met ventilatiemogelijkheden. Ik reed een poos met de VAJ-m1 (what’s in a name…) van Vanucci. Het jack is aan de voorzijde voorzien van twee ruime ventilatieopeningen, waarvan je de flap naar binnen moet vouwen, en een grote ventilatieopening hoog op de rug om de verkoelende lucht lekker te laten doorstromen.

En het moet gezegd: dat werkt prima. De gedachte achter het jack is dat je de uitrusting er van kunt uitbreiden. Da’s een plus- en een minpunt tegelijkertijd. Rijd je alleen op zonnige en droge dagen, dan heb je in principe genoeg aan de basisuitvoering en ben je voor € 299,99 klaar. Maar niets zo onvoorspelbaar, als zou je het de laatste tijd niet zeggen, als het Hollandse weer, dus een waterdichte laag is dan al snel wenselijk. In dit geval zou de VXR-m1 (€ 129,99) er dan bijkomen. En vind je een thermovoering ook belangrijk, dan komt er nog eens € 119,99 voor de VXU-m3 bij. Voor een windkraag (VXA-1) nog eens € 19,99. Qua prijs schiet je dan de 550 euro al ruim voorbij en zit je in een segment waar je bijvoorbeeld ook al gelamineerde jacks tegenkomt. Bovendien zijn de extra jasje niet inritsbaar of op een andere manier vast te zetten, wat het geheel wat minder praktisch in gebruik maakt.

Los daarvan is de verdere uitrusting van het basisjack aardig compleet met twee waterdichte aan de buitenzijde (helaas alleen afsluitbaar met klittenband), twee binnenzakken, stelmogelijkheden voor de mouwen en taille, een verbindingsrits voor een broek, ruime en van een rits voorziene mouwopeningen en protectie op ellenbogen en schouders. Een rugprotector is optioneel. Info: www.louis.nl (JH)


MotoPlus-check: 3,5 ster (max. 5)

Plus

  • Prijs basisjack
  • Goed voelbare ventilatie
  • Handschoenen onder mouw te dragen
  • Breed maatspectrum

Min

  • Prijs jack met optionele voeringen
  • Klittenbandsluiting waterdichte buitenzakken
  • Binnenjasjes niet vast te zetten

Maten: 48 t/m 64

Prijs basisjack: € 299,99


 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

27 september, 2024

Scooterfabrikant Piaggio heeft haar nieuwe MP3 310 gepresenteerd. Deze nieuwe uitvoering van de driewieler heeft ...
Waterdichte reisgenoot

Waterdichte reisgenoot

26 september, 2024

Het Duitse Ortlieb heeft haar portfolio onlangs uitgebreid met deze nieuwe Duffle RC, een zeer degelijke reistas ...

Overig nieuws